Nieuws

Leiders in Montana beloven geestelijke gezondheidszorg voor militair personeel te ondersteunen

Groene Ster-families zijn degenen die een militair door zelfmoord hebben verloren. Dinsdag kwamen in het Capitool van Montana verschillende veteranenorganisaties en gekozen leiders bijeen om hen te eren en te pleiten voor verandering. Luitenant-gouverneur van Montana, Kristen Juras, drukte de noodzaak uit om de geestelijke gezondheidszorg in de staat te verbeteren en benadrukte het trauma dat Green Star-families dagelijks meemaken.

Montana heeft een hoog percentage zelfmoorden onder veteranen en de staatsadministratie zet zich in voor het verbeteren van de geestelijke gezondheidszorg. Er is wetgeving aangenomen om 300 miljoen dollar te investeren in een gedragsgezondheidssysteem voor toekomstige generaties, met de vorming van een commissie die aanbevelingen moet doen over de aanpak van zelfmoord en geestelijke gezondheid.

Serviceleden zoals Rico Baker zijn van mening dat er sneller verandering moet komen, aangezien ongeveer 17 veteranen per dag op tragische wijze hun leven verliezen aan onzichtbare wonden terwijl ze hulp zoeken. Als u of iemand die u kent in een crisis verkeert, kunt u 24/7 988 bellen voor hulp.

LAAT EEN REACTIE ACHTER