Lekin’s debuut voor zijn nieuwe club was op de bank: ze speelden gelijk tegen Borussia!
Sport

De Kroatische voetbalstrateeg Ivan Leko debuteerde op de bank van Belgisch Standard uit Luik met een 3-3 gelijkspel tegen Borussia Dortmund in een vriendschappelijke wedstrijd in Marbella. Standard leidde met 2-1 en 3-2, maar slaagde er nog steeds niet in een respectabele tegenstander te verslaan. Het eindresultaat werd in de 89e minuut bepaald door Bamba, maar benadrukt moet worden dat Borussia bij deze gelegenheid al zijn beste spelers gebruikte.

De eerste twee doelpunten voor de ploeg van Ivan Leka werden gescoord door de Ivoriaanse spits Aka Wilfried Kanga, terwijl in de 60e minuut voor de 28-jarige Kroatische spits Stipe Perica in de wedstrijd kwam voor Standard, die in de 77e minuut de doelpuntenmaker voor de toenmalige 3-2 Standard. Leko nam een ​​paar dagen geleden Standard over en keerde terug naar het Belgische voetbal nadat hij Split een deel van het eerste deel van het seizoen had geleid. Hajduk waar hij werd ontslagen na slechte resultaten.

Als voetballer in België speelde hij voor Club Brugge, Beerschot en Lokeren, terwijl hij als coach leiding gaf aan OH Leuven, Sint-Truiden, Club Brugge en Antwerpen. Het meeste succes had hij als coach van Club Brugge, dat hij onder meer leidde in de Champions League.

Het huidige seizoen voor Standard is gemiddeld en die ploeg staat daar op de negende plaats op de ranglijst. Het heeft zelfs 25 punten minder dan de leidende Union St. Gilloise.