Lionel Messi’s 2022 World Cup jerseys auctioned for $7.8M on NBC 6 South Florida
Nieuws

Lionel Messi’s 2022 World Cup jerseys auctioned for $7.8M on NBC 6 South Florida

Zes Lionel Messi-shirts gedragen tijdens de succesvolle Argentijnse run op het laatste WK zijn donderdag op een veiling voor 7,8 miljoen dollar verkocht. De truien werden gedragen tijdens elk van de eerste zes wedstrijden van Argentinië tijdens de FIFA Wereldbeker 2022 in Qatar en zijn het duurste sportmemorabilia dat tot nu toe dit jaar is verkocht.

Argentinië zegevierde over Frankrijk in een strafschoppenreeks na een 3-3 gelijkspel en claimde daarmee hun derde WK, waarbij Lionel Messi twee van de drie doelpunten van Argentinië scoorde.

Messi’s historische truien, een van de grootste spelers ooit in de sport, waren te zien tijdens de twee weken durende online veiling op het hoofdkantoor van Sotheby’s in New York.

De winnende bieder werd niet bekendgemaakt, maar Sotheby’s zei dat een deel van de veilingopbrengst zou worden gedoneerd aan het UNICAS-project. Dit project helpt kinderen met zeldzame ziekten, geleid door het Sant Joan de Déu Barcelona Kinderziekenhuis met steun van de Leo Messi Foundation.

Lionel Messi speelt momenteel voor Inter Miami in de MLS na 17 jaar bij Barcelona te hebben doorgebracht. Hij is bekroond met de Ballon d’Or, die jaarlijks wordt uitgereikt aan de beste speler van het spel, een record van acht keer.

Hoewel Sotheby’s had gehoopt dat de Messi-shirts een veilingrecord zouden vestigen voor door het spel gedragen sportmemorabilia, braken ze niet het record van Michael Jordan’s NBA Finals-trui uit 1998. Het shirt van Jordan werd vorig jaar bij Sotheby’s in New York verkocht voor $10,1 miljoen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER