Livingston County Community Mental Health moet genoegen nemen met $100.000
Nieuws

Livingston County Community Mental Health moet genoegen nemen met $100.000

Een lokale man in Livingston County heeft een schikking van $ 100.000 gewonnen van Livingston County Community Mental Health nadat hij een aanzienlijke vertraging had opgelopen bij het ontvangen van diensten. De man, bekend als ‘CB’, is een 24-jarige Medicaid-begunstigde met ernstige handicaps. Hij beweert dat hij schade heeft geleden doordat LCCMH de medisch noodzakelijke diensten ongeveer twee jaar heeft uitgesteld.

In juli 2022 vaardigde een administratieve rechter een schriftelijke beslissing uit in het voordeel van CB, waarin LCCMH werd bevolen de diensten te verlenen. Toen deze echter niet binnen 72 uur werden verstrekt, ondernam CB actie bij de rechtbank om de beslissing van de rechter af te dwingen en een geldelijke schadevergoeding te eisen. Terwijl LCCMH uiteindelijk aan het bevel voldeed, verwierp de 44th Circuit Court de zaak, waardoor CB tegen de beslissing in beroep ging.

In december 2023 oordeelde het Michigan Court of Appeals dat CB in aanmerking zou kunnen komen voor een geldelijke compensatie en verwees de zaak terug naar de 44th Circuit Court. Dit leidde uiteindelijk tot een schikking tussen beide partijen. Nick Gable, senior advocaat van Disability Rights Michigan, gaf commentaar op de zaak en stelde dat Medicaid-begunstigden eerlijke hoorbeslissingen moeten kunnen afdwingen voor medisch noodzakelijke diensten. Hij merkte op dat de beslissing van het Hof van Beroep en de daaropvolgende schikking belangrijke stappen zijn om de verantwoording te waarborgen en ervoor te zorgen dat het systeem werkt.

De Daily nam contact op met LCCMH voor een reactie, maar kreeg niet onmiddellijk antwoord. Als u verhaaltips of vragen heeft, kunt u contact opnemen met verslaggever Evan Sasiela via [email protected] of hem volgen op Twitter @SalsaEvan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER