Local government authorities take tough stance on attendees without official invitations to the World Economic Forum – POLITICO
Nieuws

Local government authorities take tough stance on attendees without official invitations to the World Economic Forum – POLITICO

De nieuwe regels in Davos verscherpen de regels voor de bouw van tijdelijke constructies om te voorkomen dat de populaire kerstperiode van de stad wordt beïnvloed. Het World Economic Forum, dat sinds 1971 in Davos wordt gehouden, ondersteunt deze veranderingen om een ​​positieve ervaring voor bewoners en bezoekers te garanderen. Managing Director Alois Zwinggi benadrukte het belang van de samenwerking tussen het Forum en Davos.

Het beperken van wie het WEF kan bijwonen is echter een riskante zet voor Davos, aangezien veel niet-betalende deelnemers, zoals klimaatactivisten en startende investeerders, energie en relevantie aan het evenement toevoegen. De meeste betaalde leden behoren tot een oudere doelgroep. Zonder deze diverse deelnemers zou de aantrekkingskracht van het WEF op invloedrijke individuen en hun financiële bijdragen kunnen afnemen.

De jaarvergadering is een belangrijke inkomstenbron voor lokale verhuurders en bewoners die tijdens de forumweek woningen tegen hoge tarieven verhuren. Veranderingen in de regelgeving en bezoekersbeperkingen kunnen van invloed zijn op de economische voordelen die Davos ontvangt door het hosten van het WEF.

LAAT EEN REACTIE ACHTER