Lokaal nieuws: Geo-engineering wordt besproken tijdens de collegewetenschapslezing
Nieuws

Lokaal nieuws: Geo-engineering wordt besproken tijdens de collegewetenschapslezing

De Sheridan College Museum of Discovery Science Lecture Series zal een presentatie bevatten van Robert McDowell, getiteld “Een parasol voor Moeder Aarde? Geoengineering for Climate Change” 6 december. Deze lezing is gratis en open voor het publiek en zal plaatsvinden om 19.00 uur in kamer 201 in het Mars Agriculture Centre op Sheridan College.

Volgens McDowell worden, naarmate de temperaturen op aarde blijven stijgen, verschillende strategieën op mondiale schaal overwogen om deze effecten te helpen beteugelen. Zijn lezing zal het belang van geo-engineering bespreken om de veranderingen in de opwarming van de aarde tegen te gaan, en proberen deze vraag te beantwoorden: “Kunnen we wetenschap en technologie gebruiken om de natuur te manipuleren om de negatieve gevolgen van al die hitte die zich in onze oceanen ophoopt te verzachten of zelfs om te keren. en sfeer?”

McDowell studeerde af aan de Villanova Universiteit terwijl hij werkte in de Research & Development-groep van Johnson Matthey, ’s werelds grootste autokatalysatorbedrijf. Hij maakte deel uit van het team dat de eerste commerciële driewegkatalysator voltooide en over de hele wereld emissiecontrolekatalysatoren vervaardigde.

Momenteel adviseert hij klanten op het gebied van onderzoek en ontwikkeling en verschillende prototypes, waaronder biobrandstoffen, recycling van edelmetalen en katalysatoren voor emissiebeheersing.

LAAT EEN REACTIE ACHTER