Lonza ontvangt CleanCap-technologie van TriLink
Technologie

Lonza ontvangt CleanCap-technologie van TriLink

TriLink BioTechnologies, een Maravai LifeSciences-bedrijf en wereldwijde leverancier van life science-reagentia en -diensten, is een niet-exclusieve licentie- en leveringsovereenkomst aangegaan met Lonza, een wereldwijde ontwikkelings- en productiepartner voor de farmaceutische, biotech- en voedingsindustrie. Deze overeenkomst heeft tot doel de toegang tot CleanCap-mRNA-cappingtechnologieën te vergroten naarmate de vraag naar mRNA blijft stijgen.

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst zal TriLink Lonza voorzien van zijn gepatenteerde CleanCap M6, CleanCap AG 3'OMe, CleanCap AG en CleanCap AU cap-analogen. Deze zullen worden gebruikt in Lonza's wereldwijde mRNA-ontwikkelings- en productiediensten, variërend van preklinische onderzoeken tot fase III-programma's.

CleanCap-technologie biedt een gestroomlijnde oplossing met een capping-efficiëntie van meer dan 95%, waardoor de mRNA-productieprocessen worden vereenvoudigd in vergelijking met traditionele capping-methoden. Deze vooruitgang heeft het potentieel om programma's van ontdekking tot klinische proeven te versnellen door de mRNA-functie te verbeteren, productieprocessen te optimaliseren en de beperkte materiaalopbrengst te maximaliseren.

Drew Burch, president van Nucleic Acid Production bij TriLink, uitte zijn enthousiasme over de samenwerking en zei: “CleanCap-technologie versnelt programma’s van ontdekking tot kliniek via verbeterde mRNA-functie, gestroomlijnde productie en maximale materiaalopbrengst.” Verwacht wordt dat de samenwerking met Lonza de vooruitgang van mRNA-technologieën verder zal ondersteunen.

TriLink introduceerde zijn CleanCap-cappingtechnologie voor het eerst in 2017, die nu op grote schaal wordt gebruikt bij de productie van goedgekeurde mRNA- en saRNA-vaccins. In mei 2023 lanceerde TriLink zijn nieuwste CleanCap-analoog, CleanCap M6, die een significante toename in mRNA-expressie heeft aangetoond in vergelijking met enzymatische capping-methoden. Deze innovatieve technologie blijft vooruitgang boeken op het gebied van op mRNA gebaseerde therapieën en vaccins.

LAAT EEN REACTIE ACHTER