Louisiana Illuminator: Possible Incentives Being Considered for World Cup Soccer and Rugby Matches in the State
Nieuws

Louisiana Illuminator: Possible Incentives Being Considered for World Cup Soccer and Rugby Matches in the State

Louisiana zou binnenkort internationale voetbal- en rugbywedstrijden kunnen verwelkomen bij het brede scala aan evenementen waarvoor financiële steun van de staat nodig is. Senaatswet 404, geïntroduceerd door senator Patrick Connick, zou het voor de internationale en nationale bestuursorganen van voetbal en rugby mogelijk maken om in aanmerking te komen voor staatsstimulansen als hun teams in Louisiana strijden. Dit omvat evenementen zoals WK-wedstrijden en vriendschappelijke wedstrijden tussen nationale of professionele teams. Organisaties als FIFA, World Rugby, US Soccer en USA Rugby zouden nu in aanmerking komen voor steun uit het grote evenementenfonds van de staat.

Senator Connick heeft deze wetgeving voorgesteld namens NOLA Gold, een professioneel rugbyteam gevestigd in Metairie. Het wetsvoorstel is al goedgekeurd door de Senaat en wacht momenteel op stemming in de Tweede Kamer. Het grote evenementenfonds, dat momenteel ongeveer 22 miljoen dollar bedraagt, wordt gebruikt om belangrijke evenementen aan te trekken, zoals de Super Bowl, WWE Wrestlemania, congressen van politieke partijen en het NCAA Final Four basketbalkampioenschap. Minder bekende sportevenementen zoals mixed martial arts-toernooien en het Amerikaanse Bowling Congress-toernooi komen op grond van de bestaande wetgeving ook in aanmerking voor financiering.

Wetgevers beweren dat het investeren van publieke middelen in deze grote evenementen gerechtvaardigd is omdat ze meer belastinginkomsten naar de staat terugbrengen via hotelovernachtingen en andere uitgaven van gasten van buiten de stad. Daarnaast ondersteunt het fonds jaarlijkse evenementen in New Orleans, zoals het Bayou Classic, Essence Festival en het Zurich Classic golftoernooi. De huidige begroting die door de wetgevende macht van Louisiana wordt overwogen, wijst 14 miljoen dollar toe uit het stimuleringsfonds voor grote evenementen voor het volgende jaar. Gouverneur Jeff Landry vroeg 10 miljoen dollar van die financiering om in 2025 de Super Bowl LIX in New Orleans te organiseren.

Terwijl de Verenigde Staten in 2026 gastheer zullen zijn van het WK voetbal, zijn de gaststeden voor de spelen al geselecteerd, exclusief New Orleans. New Orleans zou echter mogelijk in de race kunnen zijn om het WK rugby in 2031 te organiseren, wanneer Amerika gastheer is van het toernooi en eraan deelneemt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER