Maak kennis met de eerste vrouw die scheidsrechter is bij een eredivisiewedstrijd
Sport

Maak kennis met de eerste vrouw die scheidsrechter is bij een eredivisiewedstrijd

Rebecca Welch gaat geschiedenis schrijven als de eerste vrouwelijke hoofdscheidsrechter in het Engelse voetbalkampioenschap. Dit nieuws werd gemeld door het Franse agentschap AFP. Welch zal op 23 december het roer overnemen als hoofdscheidsrechter voor de Premier League-wedstrijd tussen Fulham en Burnley.

Welch is al 13 jaar scheidsrechter en bekleedt tevens een functie binnen het British National Health System (NHS). In 2021 schreef ze geschiedenis door de eerste vrouwelijke hoofdscheidsrechter te worden in een van de beste competities van Engeland toen ze leiding gaf aan een League Four-wedstrijd tussen Harrogate en Port Vale. Sindsdien heeft ze wedstrijden gefloten in de tweede divisie en de FA Cup.

Nog maar een maand geleden doorbrak Welch een nieuwe barrière door de eerste vrouw te worden die de rol van vierde official kreeg toegewezen in een Premier League-wedstrijd tussen Fulham en Manchester United. Naast haar prestaties in het herenvoetbal heeft Welch dit jaar ook diverse wedstrijden geleid tijdens het WK vrouwenvoetbal in Australië en Nieuw-Zeeland, en is ze regelmatig scheidsrechter bij wedstrijden in het Engelse kampioenschap voor vrouwelijke voetballers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER