Maak kennis met de meest geavanceerde Panda tot nu toe, uitgerust met de allernieuwste technologie
Nieuws

Maak kennis met de meest geavanceerde Panda tot nu toe, uitgerust met de allernieuwste technologie

Tijdens een presentatie in de fabriek in Pomigliano d’Arco kondigde Olivier Francois, de CEO van Fiat en mondiaal marketingdirecteur van Stellantis, aan dat de Panda in ieder geval tot 2027 in productie zal blijven. Hij sprak de hoop uit dat de omstandigheden het mogelijk zullen maken dat de productie kan plaatsvinden. gaan nog verder en benadrukken het belang van de Panda op de Italiaanse markt en in Europa.

Francois verklaarde dat de productie van de Panda in de fabriek in Napels onmiddellijk met 20% zal toenemen, waarbij de productie van de nieuwe speciale serie Fiat Pandina in juni van start zal gaan en in ieder geval tot 2027 zal doorgaan. Hij benadrukte de positie van de Panda als marktleider in Italië en Europa, evenals zijn status als de enige hybride in het A-segment in de groep.

De CEO van Fiat sprak zijn vertrouwen uit in de toekomst van de Panda, een geliefde auto in Italië, en het belang ervan voor het land. Hij bedankte het Ministerie van Made in Italy voor de implementatie van een plan dat de productie in Italiaanse fabrieken zal ondersteunen. Francois erkende ook de nieuwe investeringen in de Panda, waardoor het de meest technologische en veiligste versie van de auto tot nu toe is.

De nieuwe Fiat Pandina-serie omvat geavanceerde rijassistentiesystemen, een digitaal dashboard en een nieuw stuur. De auto is een eerbetoon aan de liefde van de Italianen voor de Panda en zal vanaf deze zomer verkrijgbaar zijn in Europese landen. Francois benadrukte de bijzondere kenmerken van de Pandina, waaronder veiligheidsfuncties zoals automatisch noodremmen en verkeersbordherkenning, maar ook gemaksfuncties zoals cruise control en automatisch grootlicht.

De Pandina beschikt ook over een nieuw ontwerp met een wit dashboard, stoelen met reliëf en gele stiksels en duurzame materialen zoals Seaqual-garen. Met de komende overheidsstimulansen voor kleine auto’s en elektrische voertuigen verwacht Fiat een stijging van de productie en verkoop van de Panda. Francois gelooft in de toekomst van de Panda en de Pomigliano-fabriek en benadrukt de iconische status van de auto in Italië en het belang van de productie ervan voor de komende jaren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER