Nieuws

Macron Condemns Bombing of Children, Women, and Elderly in Israel: ‘There’s No Justification for That!’

De Franse president Emmanuel Macron riep Israël op om de bombardementen waarbij burgers in Gaza omkomen te stoppen in een interview met de BBC dat vrijdagavond werd gepubliceerd. Hij uitte zijn bezorgdheid over de onschuldige slachtoffers van de bomaanslagen, waaronder kleine kinderen, vrouwen en ouderen, en benadrukte dat er geen rechtvaardiging of legitimiteit bestaat voor deze aanvallen.

Het Hamas-ministerie van Volksgezondheid maakte bekend dat 11.078 mensen, waaronder 4.506 kinderen, zijn omgekomen bij het Israëlische bombardement op de Gazastrook sinds het begin van de oorlog die begon met de aanval van de Palestijnse islamitische beweging op Israël op 7 oktober. Macron benadrukte het belang van het naleven van de internationale oorlogsregels en het internationaal humanitair recht, vooral voor een democratisch land als Israël.

In antwoord op vragen over Israëls mogelijke schending van het internationaal recht verklaarde Macron dat hij “geen rechter” is, maar “de president van de staat”. Hij uitte zijn bezorgdheid dat het grootschalige bombardement op Gaza het verlangen naar wraak in de regio zou kunnen aanwakkeren.

Het interview vond plaats een dag na een humanitaire conferentie die op voorstel van Macron in Parijs werd georganiseerd, waar hij opriep tot een wapenstilstand en de noodzaak benadrukte om burgers te beschermen die niet betrokken zijn bij terrorisme. Uit nieuwe, vrijdag herziene officiële gegevens blijkt dat sinds het begin van de oorlog aan Israëlische zijde 1.200 mensen zijn omgekomen, waarvan de meeste burgers zijn omgekomen op de dag van de aanval door Hamas, die door Israël, de Verenigde Staten en de Europese Unie werd aangevallen. een terroristische organisatie hebben verklaard.

LAAT EEN REACTIE ACHTER