Man from Ukraine arrested while attempting to cross the border using an air mattress
Nieuws

Man from Ukraine arrested while attempting to cross the border using an air mattress

Oekraïense grenswachten hebben onlangs een arrestatie verricht toen ze een 39-jarige man ontdekten die met behulp van een luchtbed de rivier de Dnjestr van Oekraïne naar Moldavië probeerde over te steken. De man, volledig gekleed met een rugzak en schoenen, werd met zijn gezicht naar beneden op de matras gezien en gebruikte zijn handen om over de rivier te roeien.

De verdachte werd aangehouden nadat Oekraïense troepen een drone hadden gebruikt om zijn illegale grensovergang te observeren en een boot hadden gestuurd om hem te onderscheppen. Er werd gemeld dat de man via een berichtenapp contact had opgenomen met iemand die had geregeld dat hij voor een bedrag van $ 4.200 de grens zou oversteken.

Het motief achter de poging van de man om de grens over te steken blijft onbekend, maar er wordt gespeculeerd dat veel Oekraïense mannen het land proberen te verlaten om te voorkomen dat ze in het leger moeten worden opgenomen. De toestroom van mensen die proberen de grens over te steken is toegenomen sinds Oekraïne de leeftijd voor militaire dienstplicht heeft verlaagd, wat aanleiding gaf tot verscherpt toezicht door de grensbeveiliging.

Terwijl Oekraïne zijn troepenmobilisatie-inspanningen intensiveert, zijn ze ook gestopt met het afgeven van paspoorten aan mannen van militaire leeftijd die zich in het buitenland bevinden. Naar schatting 650.000 Oekraïense mannen tussen de 18 en 60 jaar hebben het land verlaten sinds het conflict uitbrak. Dit incident werpt licht op de uitdagingen en risico's waarmee individuen worden geconfronteerd die in tumultueuze tijden de grens oversteken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER