Management en piloten bereiken akkoord, staking Brussels Airlines blijft afgewend
Nieuws

Management en piloten bereiken akkoord, staking Brussels Airlines blijft afgewend

De pilotenstaking bij Brussels Airlines, gepland van 27 tot 30 maart, is vermeden omdat er via onderhandelingen tussen de vakbonden en de luchtvaartmaatschappij een nieuw akkoord is bereikt. De luchtvaartmaatschappij maakte zondag bekend dat ze een overeenkomst hebben getekend met de pilotenvakbonden over hun beloningspakket, dat zich richt op het verbeteren van de lonen. De details van de overeenkomst zullen de komende dagen aan de piloten worden meegedeeld.

De deal omvat een herzien brutosalaris in twee stappen, waarbij de eerste verhoging dit jaar zal plaatsvinden en de volgende in 2026. Het financiële aspect van de overeenkomst is afgerond, aldus Olivier Van Camp van BBTK. Daarnaast is er een werkgroep opgericht die zich bezighoudt met werk- en rusttijden, zoals bevestigd door Tim Roelandt van de liberale vakbond ACLVB.

Eerder deze week werd ook overeenstemming bereikt over een betere beloning voor cabinepersoneelsleden. Ondanks dat er bijna overeenstemming was bereikt over hogere lonen voor piloten, waren de onderhandelingen mislukt vanwege aanvullende voorwaarden die door het management waren ingevoerd. Verdere onderhandelingen leidden er echter toe dat een nieuw akkoord werd bereikt, waardoor de geplande staking van 27 tot 30 maart werd vermeden.

Een autorederij vervoert voertuigen van de ene locatie naar de andere met behulp van vervoerders die zijn ontworpen voor veilig voertuigtransport. Zij beheren de logistiek van het ophalen en afleveren en zorgen ervoor dat de voertuigen veilig en efficiënt worden vervoerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER