Manatee County EMS versterkt door nieuwe technologie om levens te redden
Technologie

Manatee County EMS versterkt door nieuwe technologie om levens te redden

De ambulancepersoneel van Manatee County implementeert een nieuw systeem waarmee ze sneller door kruispunten kunnen navigeren, waardoor uiteindelijk tijd wordt bespaard en mogelijk levens worden gered door patiënten sneller naar het ziekenhuis te krijgen. Met bijna 1.500 telefoontjes per dag naar het meldcentrum van Manatee County, worden ambulancepersoneel vaak geconfronteerd met vertragingen als gevolg van verkeersdrukte tijdens het vervoeren van patiënten. Clarke Davis, adjunct-directeur verkeersmanagement bij Manatee County Public Works, benadrukte het belang van het snel afleveren van patiënten aan ziekenhuizen om de overlevingskansen te vergroten.

Het project, Emergency Vehicle Preemption genaamd, stelt ambulancevoertuigen in staat via hun lichten en sirenes een signaal te activeren dat communiceert met verkeerslichten langs hun route. Deze technologie wordt momenteel gebruikt op een twintigtal kruispunten in Manatee County, inclusief routes naar het Manatee Memorial Hospital in Bradenton en Palmetto. Acht ambulances en twee toezichtvoertuigen zijn uitgerust met deze technologie, die werkt door verkeerslichten vóór de ambulance op groen te zetten, waardoor auto's kunnen uitwijken en openingen voor het voertuig ontstaan.

Door op elk kruispunt naar schatting 11 seconden te besparen, hoopt het ambulanceteam van Manatee County de totale reistijd naar ziekenhuizen aanzienlijk te verkorten. Volgens Clarke Davis kunnen deze seconden van cruciaal belang zijn bij het garanderen van een tijdige behandeling, wat het verschil kan betekenen tussen ernstig letsel of zelfs de dood. De nadruk ligt op het verbeteren van de resultaten en het voorkomen van secundaire ongevallen die kunnen ontstaan ​​in noodsituaties in vervoerssituaties. Het doel is om de best mogelijke zorg te bieden en ervoor te zorgen dat patiënten tijdig de behandeling krijgen die ze nodig hebben om te overleven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER