Nieuws

Manchin describes near-fight in Senate as resembling a scene from a Third World country

Senator Joe Manchin (DW.Va.) heeft zich onlangs uitgesproken over het bijna-gevecht dinsdag in de Senaat en zei dat het “leek op een derdewereldland.” Tijdens een interview met Fox News uitte Manchin zijn bezorgdheid over de escalerende spanningen en zei dat een recente confrontatie tijdens een hoorzitting leek op gedrag dat niet kenmerkend is voor de Verenigde Staten.

De senator uit West Virginia verwees tijdens een hoorzitting naar een bijna-gevecht tussen senator Markwayne Mullin (R-Okla.) en Sean O’Brien, president van de International Brotherhood of Teamsters. Het incident vond plaats tijdens een hoorzitting van de commissie Gezondheid, Onderwijs, Arbeid en Pensioenen (HELP), nadat Mullin O’Brien uitdaagde voor een gevecht, waarbij hij denigrerende opmerkingen over hem aanhaalde.

Tijdens dezelfde hoorzitting liepen de spanningen op toen de voormalige mixed martial arts-vechter en de Amerikaanse senator Markwayne Mullin later zijn gedrag verdedigde door te zeggen: “zo nu en dan moet je een klap in je gezicht krijgen.”

De spanningen liepen ook op in het Huis van Afgevaardigden toen vertegenwoordiger Tim Burchett (R-Tenn.) beweerde dat voormalig voorzitter Kevin McCarthy (R-Calif.) hem een ​​elleboog in de rug gaf, wat de onstabiele sfeer in het Congres verder weerspiegelde.

Verwijzend naar de incidenten van dinsdag zei Manchin dat hij denkt dat het gedrag een slechte weerslag heeft op de VS, terwijl het land probeert verschillende gespannen kwesties op het gebied van de buitenlandse betrekkingen over de hele wereld aan te pakken. Hij benadrukte dat mensen als supermacht van de wereld naar de Verenigde Staten kijken voor leiderschap.

Manchin, die onlangs aankondigde dat hij zich niet kandidaat zou stellen voor herverkiezing, zei dat hij gelooft dat hij heeft bereikt wat hij voor zijn staat wilde doen. Hij is van plan door het land te reizen om te zien of er een consensus bestaat over het mobiliseren van “het midden en het samenbrengen van Amerikanen”, wat wijst op een mogelijke verschuiving weg van de Democratische Partij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER