Technologie

Mansfield-vrouw aangeklaagd wegens oplichting van een bedrijf voor gezondheidszorg- en humanservicetechnologieoplossingen in het noordelijke district van Texas voor 3,7 miljoen dollar

Tanisha Adderley, een vrouw uit Mansfield, heeft onlangs bij de Amerikaanse rechtbank voor het noordelijke district van Texas schuld bekend aan een fraudeprogramma ter waarde van 3,7 miljoen dollar. De Amerikaanse procureur voor het noordelijke district van Texas, Leigha Simonton, maakte de aankondiging bekend.

Tanisha Adderley, 51, werd in september aangeklaagd via strafrechtelijke informatie en diende een schuldig pleidooi in voor de Amerikaanse magistraatrechter Irma Carrillo Ramirez. De fraudezaak werd onderzocht door de geheime dienst en vervolgd door de Amerikaanse assistent-advocaat Nashonme Johnson.

Volgens gerechtelijke documenten werkte Adderley voor een bedrijf op het gebied van technologieoplossingen voor de gezondheidszorg en de menselijke dienstverlening, waar ze toegang had tot de bankrekening voor het terugvorderen van het geld. Haar verantwoordelijkheden omvatten het verkrijgen van goedkeuringen en terugbetalingen van verwerkingskosten. Gedurende een periode van vijf jaar, van 2019 tot 2023, bereidde ze valse goedkeuringen voor en verwerkte ze overboekingen naar zakelijke bankrekeningen van niet-leveranciers die ze beheerde, waardoor het bedrijf $ 3,7 miljoen werd opgelicht.

De Amerikaanse procureur voor het noordelijke district van Texas uitte zijn trots op het werk van de geheime dienst bij het aan het licht brengen van de fraude en stelde dat bedrijven niet te maken mogen krijgen met vertrouwensbreuken door werknemers. De waarnemend speciaal agent die verantwoordelijk is voor het Dallas Field Office van de Amerikaanse geheime dienst, Christina Foley, prees ook de samenwerking tussen hun kantoor en het Amerikaanse Openbaar Ministerie om een ​​einde te maken aan het fraudeplan. Adderley riskeert nu twintig jaar gevangenisstraf en haar veroordeling staat gepland voor 6 mei 2024.

LAAT EEN REACTIE ACHTER