“Mark Selby Scores 800th Career Century at World Open Snooker, Who Holds the All-Time Record?” – Neil Robertson Claims Victory
Nieuws

“Mark Selby Scores 800th Career Century at World Open Snooker, Who Holds the All-Time Record?” – Neil Robertson Claims Victory

Mark Selby behaalde zijn 800e eeuw in zijn carrière in een 5-3 overwinning op Xing Zihao in de Barnsley Metrodome, waarmee hij zijn plaats op de World Open in China veiligstelde. Selby maakte de historische eeuw in het vijfde frame van de wedstrijd, die gelijk stond op 2-2, met een break van 130 om met 3-2 op voorsprong te komen. Ondanks de inspanningen van Xing scoorde Selby zijn 801e ton met een break van 101, waardoor hij 4-3 vooruit kwam, waardoor hij uiteindelijk het achtste frame won en een plaats verdiende bij de laatste 64 van het rankingevenement in Yushan.

Als vijfde speler op de lijst van snooker-eeuwse makers aller tijden, staat Selby 109 eeuwen achter Neil Robertson, die met 910 eeuwen de vierde plaats bekleedt. In andere wedstrijden toonde Robertson topvorm in een 5-0 overwinning op Victor Sarkis, en de Oekraïense tiener Iulian Boiko profiteerde van de terugtrekking van Mark Williams met een 5-1 overwinning op dameswereldkampioen Baipat Siripaporn. Andere spelers die een plek op de World Open in China veilig hebben gesteld, zijn onder meer Ricky Walden, Dominic Dale en Ryan Day.

Bovendien staat Robertson momenteel op de 31e plaats in de voorlopige ranglijst voor het einde van het seizoen en op de 91e plaats op de eenjarige lijst. Fans kunnen de German Masters 2024 en andere topsnookeractie live en on-demand bekijken op Discovery+.

LAAT EEN REACTIE ACHTER