Mark Zuckerberg wint dit jaar bijna $54 miljard en nadert de rijkdom van Elon Musk
Nieuws

Mark Zuckerberg wint dit jaar bijna $54 miljard en nadert de rijkdom van Elon Musk

Volgens gegevens van Bloomberg is het vermogen van Mark Zuckerberg dit jaar aanzienlijk gestegen, met bijna $54 miljard. De stijging van de aandelenkoers van Meta heeft bijgedragen aan de groei van de welvaart van de Facebook-oprichter. Als gevolg hiervan nadert Zuckerberg snel Elon Musk voor de titel van ’s werelds derde rijkste persoon, een positie die hij sinds eind 2020 niet meer heeft bekleed.

Bij de slotkoersen van vrijdag bedroeg het nettovermogen van Mark Zuckerberg $182 miljard, slechts $7 miljard achter Elon Musk. Het grootste deel van Zuckerbergs rijkdom komt voort uit zijn belang van 13% in Meta, het moederbedrijf van Facebook, Instagram en WhatsApp. De aandelen van Meta zijn dit jaar met 43% gestegen, deels dankzij de kostenbesparingen van Zuckerberg, die zich het hele jaar op efficiëntie heeft gericht.

Daarentegen is het vermogen van Elon Musk dit jaar met 40 miljard dollar gedaald, voornamelijk als gevolg van een daling van de aandelenkoers van Tesla met 29%. De zorgen van beleggers over een vertraging van de wereldwijde vraag naar elektrische voertuigen hebben de aandelenprestaties van Tesla gedrukt. Dit heeft ertoe geleid dat Musk achterop is geraakt in de Bloomberg Billionaires Index, waarbij LVMH-chef Bernard Arnault en Amazon-oprichter Jeff Bezos hem dit jaar inhaalden.

Vorig jaar leken Zuckerberg en Musk hun rivaliteit op te voeren, waarbij Zuckerberg Musk uithaalde nadat Meta een potentiële concurrent van X lanceerde, het sociale mediaplatform dat voorheen bekend stond als Twitter. Op een gegeven moment stelden de twee miljardairs zelfs gekscherend voor om hun meningsverschillen in een kooiwedstrijd bij te leggen, hoewel het onwaarschijnlijk lijkt dat dit ooit werkelijkheid zal worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER