Markt voor draagbare apparaatapplicaties zal 422 miljoen dollar bereiken, aangedreven door vooruitgang in biosensortechnologie, meldt TrendForce · EMSNow
Technologie

Markt voor draagbare apparaatapplicaties zal 422 miljoen dollar bereiken, aangedreven door vooruitgang in biosensortechnologie, meldt TrendForce · EMSNow

Het Amerikaanse Hof van Beroep voor het Federal Circuit heeft Apple veroordeeld in zijn patentgeschil met Masimo, resulterend in een stopzetting van de verkoop van de Series 9 en Ultra 2 in de VS vanwege hun bloedzuurstofeigenschappen. Mogelijk moet Apple deze functies tijdelijk verwijderen via software-updates. Ondanks deze tegenslag handhaaft TrendForce een positieve kijk op biosensortechnologie in de wearables-markt, waarbij een substantiële groei wordt voorspeld en een marktwaarde voor biosensoren in smartwatches en smart bands die naar verwachting in 2028 422 miljoen dollar zal bedragen, met een CAGR van 14,7%. vanaf 2023.

Marktleiders op het gebied van draagbare apparaten, zoals Apple, Samsung en Google Fitbit, bevorderen actief de biosensorsector. De voorspelling van TrendForce voor 2024 suggereert dat Apple en Samsung zich richten op het verbeteren van de precisie van biosensorfuncties in aankomende smartwatches. Ze zijn van plan fotoplethysmograaf (PPG)-technologie in te zetten voor een betere monitoring van de hartslag en het zuurstofniveau in het bloed, waardoor de mogelijkheden op het gebied van persoonlijk gezondheidsbeheer worden vergroot.

TrendForce benadrukt twee primaire strategieën onder merken van draagbare apparaten: het uitbreiden van biosensorfuncties en het verbeteren van hun nauwkeurigheid. Deze dubbele aanpak onderscheidt niet alleen producten, maar stimuleert ook de klantbetrokkenheid en marktgroei. Biosensoren zijn, vooral wanneer ze worden gecombineerd met gezondheidsmanagement, veelbelovend voor integratie in medische, verzekerings- en automobielsystemen. Als gevolg hiervan is het veiligstellen van uitgebreide patenten voor zowel de software- als hardwareaspecten van biosensortechnologie een cruciaal aandachtspunt geworden voor deze bedrijven.

Voor meer informatie over rapporten en marktgegevens van de afdeling Opto-elektronica-onderzoek van TrendForce kunt u hier klikken, of een e-mail sturen naar de verkoopafdeling op [email protected]. Bezoek onze blog op https://www.trendforce.com/news/ voor aanvullende inzichten van TrendForce-analisten over het laatste nieuws, trends en prognoses in de technologiesector.

LAAT EEN REACTIE ACHTER