Mason Rudolph: Onzeker over de toekomst
Sport

Mason Rudolph: Onzeker over de toekomst

Mason Rudolph speelde goed tijdens enkele van de grootste starts uit zijn carrière in het seizoen 2023. Het ging maandag niet goed met de quarterback van Steelers en de rest van het team, toen Pittsburgh in de wildcardronde met 31-17 verloor van Buffalo. Maar nu komt de carrière van Rudolph in meer onzekerheid terecht, aangezien hij in maart weer een onbeperkte vrije agent zal zijn.

“Ik heb geen idee wat er gaat gebeuren. Niemand van ons daar weet wat er morgen gaat gebeuren, laat staan ​​volgend jaar”, zei Rudolph op zijn persconferentie na de wedstrijd. “Ik denk nog steeds aan de wedstrijd en het verlies, en het doet pijn en het steekt. En weet je, we hadden het vandaag waarschijnlijk beter kunnen doen. Ik denk dat de vroege omzet, inclusief mijzelf, ons niet echt de mogelijkheid gaf om ons beste beentje voor te zetten. Dus dat is wat er momenteel op de voorgrond staat.”

Rudolph was sinds 2021 niet meer in een wedstrijd verschenen, toen hij op 16 december aan het einde van de nederlaag tegen de Colts binnenkwam. Vervolgens startte hij de volgende drie, waardoor Pittsburgh naar drie overwinningen en een plaats in de play-offs leidde. De 28-jarige quarterback voltooide 74,3 procent van zijn worpen voor 719 yards met drie touchdowns en geen picks in het reguliere seizoen. Maandag was hij 22 van 39 voor 229 yards met twee touchdowns en een onderschepping in het verlies tegen Buffalo.

Denkt Rudolph dat hij genoeg heeft laten zien om een ​​basisspeler in de competitie te zijn? ‘Ja, ik denk dat als ik terugga en naar de hele band kijk, ik er een beter gevoel voor zal krijgen,’ zei Rudolph. “Maar ik denk dat het op dit moment duidelijk het plan was om hierheen te komen en een overwinning te behalen, maar we kwamen tekort bij een geweldig team.

“Maar ik denk dat ik wel mag zeggen dat ik trots was op wat we de afgelopen weken als overtreding op de band hebben gezet. Precies zoals we het vierden, de manier waarop jongens voor elkaar juichten. Of het run-spel werkte of de ontvangers aan het rollen waren … we hadden chemie en we hadden geloof en liefde voor elkaar.

De Steelers selecteerden Rudolph in de derde ronde van het ontwerp van 2018. Hij is meerdere keren free agent geweest, maar is bij Pittsburgh gebleven – en misschien doet hij hetzelfde nog een keer. ‘Ik hou van de Pittsburgh Steelers,’ zei Rudolph. ‘Ze zijn al zes jaar mijn enige thuis. We zullen zien wat er gebeurt.

‘Zoals ik al zei, het is niet echt mijn beslissing. Veel ervan heb ik dus niet in de hand. We zullen zien wat er gebeurt.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER