Technologie

MCCTC introduceert een baanbrekend opleidingscentrum voor arbeidskrachten op het gebied van energie en technologie

Het Mahoning County Career and Technical Centre (MCCTC) heeft officieel zijn nieuwe “Innovative Energy and Technology Workforce Training Center” in de Valley geopend. Dit centrum is het eerste in zijn soort in het gebied en speelt een belangrijke rol bij het overbruggen van de kloof tussen de vraag naar arbeidskrachten en de vaardigheden van studenten en de gemeenschap.

De inhuldiging van het centrum vond vrijdag plaats tijdens een lintdoorknipceremonie, waarbij regionale partners, waaronder Brite Energy Innovators, Eastgate Regional Council of Government, Ultium Cells, IBEW 64 en Youngstown State University, hun steun voor het project betuigden.

Het centrum zal zich richten op technologie voor elektrische voertuigen (EV) en praktijkgerichte training en expertise bieden in deze snelgroeiende industrie. Studenten krijgen de kans om meer te leren over laadstations voor elektrische voertuigen, de installatie en het onderhoud van lithium-ionbatterijen, en zelfs de productie. Daarnaast zal er een uitgebreide training worden gegeven in alternatieve energiesystemen zoals de opwekking van zonne- en windenergie, waardoor studenten de nodige kennis en vaardigheden krijgen om op deze gebieden uit te blinken.

Bovendien zal het opleidingscentrum dienen als een onderwijscentrum voor studenten van alle leeftijden. Het zal wetenschapskampen organiseren voor leerlingen van de kleuterschool tot en met de twaalfde klas om hun interesse in innovatieve technologieën te bevorderen. Door toegankelijke en boeiende programma’s aan te bieden hoopt het centrum de passie voor deze vakgebieden bij de jongere generatie aan te wakkeren.

Over het geheel genomen markeert de opening van het “Innovative Energy and Technology Workforce Training Center” een belangrijke mijlpaal in het tegemoetkomen aan de vraag naar arbeidskrachten in de regio en het voorbereiden van studenten op de toekomst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER