Media reports: Prime Minister condemns masked crowd’s attack on local event with smoke bombs
Nieuws

Media reports: Prime Minister condemns masked crowd’s attack on local event with smoke bombs

Volgens rapporten van Aftonbladet werden minstens drie mensen naar het ziekenhuis gebracht nadat gemaskerde personen zich haastten naar een lezing georganiseerd door lokale politieke partijen in het zuiden van Stockholm. Bij het incident werden rookbommen tot ontploffing gebracht, en de organisatoren van het evenement waren naar verluidt afkomstig van de lokale afdeling van de Zweedse Linkse Partij en de Milieupartij. Details van de exacte gebeurtenissen waren onduidelijk in de onmiddellijke nasleep van het incident, maar getuigen meldden dat tijdens het incident ten minste één rookbom werd gebruikt.

Het incident vond plaats in het Moment-theater in de wijk Gubbängen in Stockholm, waar tientallen mensen zich hadden verzameld om naar de lezing te luisteren. Getuigen beschreven dat ze rode rook in de omgeving hadden zien verspreiden, wat voor opschudding zorgde toen de aanwezigen begonnen te rennen. Sommige personen werden naar verluidt in het gezicht geslagen en de rook maakte het moeilijk voor mensen om te ademen. De verwarring escaleerde snel, wat leidde tot de evacuatie van het theater.

Als gevolg van het incident zijn verschillende mensen naar het ziekenhuis gebracht, hoewel de precieze aard van hun verwondingen niet meteen duidelijk was. Rapporten suggereerden dat individuen met rook in het gezicht werden besproeid en dat anderen irritatie in hun ogen ervoeren. De politie onderzoekt het incident omdat er sprake is van gevaar voor anderen en verstoring van de openbare orde.

In een verklaring op Facebook gaf de lokale organisatie van de Farsta Linkse Partij de schuld van de aanval aan extreemrechts en hekelde de acties van de daders. De Zweedse premier veroordeelde de aanval ook en stelde dat dergelijke daden geen plaats hebben in een vrije en open samenleving. Er wordt onderzoek gedaan om de verantwoordelijken voor het incident te identificeren en te arresteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER