Meeslepende VR-sportervaring van ESPN Edge komt naar Meta Quest
Sport

Meeslepende VR-sportervaring van ESPN Edge komt naar Meta Quest

ESPN heeft aangekondigd dat Meta het vierde lid is van het ESPN Edge Innovation Center, met de nadruk op het brengen van een ESPN-merk virtual reality (VR) sportervaring naar Meta Quest. Meeslepende VR-sporthoogtepunten zullen beschikbaar zijn in de gratis Xtadium-app op Meta Quest, en later deze zomer zal ESPN een meeslepende, ESPN-merkervaring lanceren in Meta Horizon Worlds.

Kevin Lopes, vice-president Business Development & Innovation bij ESPN, verklaarde dat de toetreding van Meta tot het ESPN Edge Innovation Center een belangrijke kans is om innovatie in het sport-entertainmentlandschap te testen, te leren en te blijven nastreven. Meta wordt erkend als marktleider en brengt enorme expertise met zich mee voor de groep innovators.

In de Xtadium-app hebben fans toegang tot de ESPN-kamer en kunnen ze hoogtepunten bekijken in meeslepende 180 graden VR. Hoogtepunten die het hele jaar door op de Xtadium-app op Meta Quest te zien zullen zijn, zijn onder meer NCAA-collegevoetbal en basketbal, evenals studioproductie en interviews vanaf de rode loper van ESPY.

Vishal Shah, vice-president van Metaverse bij Meta, zei dat sport kan worden getransformeerd als fans deze samen in VR kunnen ervaren, waardoor ze het gevoel krijgen er daadwerkelijk bij te zijn. ESPN wordt gezien als een gamechanger om dit werkelijkheid te maken.

Om de VR-sporthoogtepunten te ervaren, moeten fans de Xtadium-app downloaden op hun Meta Quest. Meta sluit zich aan bij toonaangevende bedrijven Accenture, Microsoft en Verizon binnen het ESPN Edge Innovation Center, dat in september 2021 werd gelanceerd.

Voor meer informatie over ESPN’s Edge Innovation Center kunnen geïnteresseerde personen ESPNEdge.com bezoeken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER