Mensen en culturen verenigen door middel van technologie
Technologie

Mensen en culturen verenigen door middel van technologie

Tian liet zich voor zijn vertaaltechnologie inspireren door de sciencefictionroman 'The Hitchhiker's Guide to the Galaxy' van Douglas Adams. Een van de unieke buitenaardse innovaties in het verhaal is de ‘Babel Fish’, die buitenaardse spraak automatisch vertaalt in een taal die de gebruiker kan begrijpen als deze in zijn oor kruipt.

In de roman kunnen personages uit verschillende werelden, culturen en soorten normaal praten dankzij de Babel Fish. De X1-vertaaltechnologie werkt op dezelfde manier, waarbij gebruik wordt gemaakt van oortelefoons die verbinding maken met een centraal apparaat en met andere apparaten voor netwerkdoeleinden. Met X1-oortjes kan een groep mensen in hun eigen taal communiceren, zelfs als iedereen een andere taal spreekt.

Tian en zijn team wilden iets nieuws creëren dat een revolutie teweeg zou brengen in de communicatie, zoals in science fiction. Ze wilden een apparaat ontwikkelen waarmee mensen uit verschillende landen moeiteloos kunnen communiceren, waarbij oogcontact en lichaamstaal behouden blijven alsof ze in hun moedertaal spreken.

Tian benadrukte het belang van een zelfstandig apparaat dat eenvoudig kan worden geactiveerd voor een naadloze vertaling tussen talen. Het proces van het aanzetten van een telefoon, het openen van een app en het voorlezen van tekstvertalingen is te traag voor informele gesprekken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER