Met Truecaller kunnen gebruikers nu oproepen beantwoorden met behulp van een digitale versie van hun stem, gecreëerd door AI
Technologie

Met Truecaller kunnen gebruikers nu oproepen beantwoorden met behulp van een digitale versie van hun stem, gecreëerd door AI

Truecaller, een populaire applicatie voor nummerherkenning, heeft de krachten gebundeld met Microsoft om een ​​nieuwe functie te introduceren die gebruik maakt van kunstmatige intelligentie (AI) om een ​​digitale versie van de stem van een gebruiker te creëren. Met deze functie kunnen gebruikers automatisch oproepen beantwoorden via de AI-assistent van Truecaller met behulp van de Azure AI Speech Personal Voice-technologie van Microsoft.

Truecaller biedt een reeks diensten voor smartphones, waaronder oproepidentificatie, oproepblokkering, oproepopname en berichtenbeheer. Gebruikers kunnen de applicatie onder andere gebruiken om spam-oproepen te identificeren en te blokkeren.

In september 2022 introduceerde Truecaller een AI-assistent in zijn diensten, die automatische oproepbeantwoording en reacties op chatberichten mogelijk maakt. Met deze assistent kunnen gebruikers het doel van inkomende oproepen zien en kiezen hoe ze willen reageren, bijvoorbeeld door de assistent namens hen te laten antwoorden.

Met de nieuwste update kunnen gebruikers nu met behulp van AI een digitale versie van hun eigen stem genereren en deze gebruiken om oproepen automatisch te beantwoorden via de assistent. Truecaller werkt samen met Microsoft om voor deze functie gebruik te maken van de Personal Voice-technologie binnen Azure AI Speech.

Met deze nieuwe technologie kunnen gebruikers hun stem opnemen en een gepersonaliseerde AI-stem voor hun assistent creëren. Wanneer de assistent oproepen automatisch beantwoordt, horen bellers de gerepliceerde stem van de gebruiker in plaats van een algemene assistentstem.

Volgens Truecaller zal deze samenwerking met Microsoft om Personal Voice te implementeren de gebruikerservaring verbeteren en een gepersonaliseerde en boeiende communicatie-ervaring bieden. Door gebruik te maken van deze geavanceerde technologie wil Truecaller een revolutie teweegbrengen in de manier waarop gebruikers hun oproepen en interacties beheren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER