Met WhatsApp kun je binnenkort samen met je vrienden naar muziek luisteren
Technologie

Met WhatsApp kun je binnenkort samen met je vrienden naar muziek luisteren

WhatsApp, eigendom van Meta, test momenteel een nieuwe functie waarmee gebruikers tegelijkertijd met anderen naar muziek kunnen luisteren via de optie voor scherm delen. Deze functie is momenteel alleen beschikbaar voor enkele bètatesters van Android-apparaten, maar zal naar verwachting in de nabije toekomst op grote schaal worden geïmplementeerd.

De optie voor het delen van schermen werd in augustus vorig jaar op het platform geïntroduceerd, waardoor gebruikers tijdens videogesprekken kunnen delen wat er op hun scherm wordt weergegeven. De functie is toegankelijk via de knop ‘Delen’ op zowel desktop- als mobiele apps.

WhatsApp werkt nu aan een nieuwe mogelijkheid voor de functie voor het delen van schermen, waarmee gebruikers tijdens een videogesprek tegelijkertijd naar audio of muziek kunnen luisteren. De nieuwste bèta voor Android, versie 2.24.1.19, is al begonnen met het implementeren van deze functie en kan ter test worden gedownload van de Google Play Store.

Om toegang te krijgen tot de tool moeten gebruikers een oproep starten en de optie voor scherm delen kiezen. Hierdoor kan de audio die op het apparaat van de gebruiker wordt afgespeeld, de rest van de gespreksdeelnemers of de andere persoon in een individuele chat bereiken. Met deze functie kunnen deelnemers hun video-afspeelervaringen synchroniseren, waardoor een virtuele sessie ontstaat om samen films te kijken.

Hoewel de functie momenteel alleen beschikbaar is voor bètatesters, wordt verwacht dat deze de komende weken meer gebruikers met Android-apparaten zal bereiken. Er wordt ook verwacht dat de functie uiteindelijk beschikbaar zal zijn voor iPhone-gebruikers wanneer deze op grote schaal wordt geïntroduceerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER