Meta introduceert de serie 'Connected Parents' om volwassenen te helpen bij het monitoren van de sociale media-activiteiten van hun kinderen.
Technologie

Meta introduceert de serie 'Connected Parents' om volwassenen te helpen bij het monitoren van de sociale media-activiteiten van hun kinderen.

Meta heeft de lancering aangekondigd van ‘Connected Parents – The Series’, een serie digitale inhoud bestaande uit vijf afleveringen in Reels-formaat. Deze serie richt zich op een leuke en boeiende manier op het onderwerp digitaal onderwijs binnen gezinnen. Deze serie bouwt voort op het succes van de 'Connected Parents'-campagne van vorig jaar en heeft tot doel ouders en kinderen online veiligheids- en welzijnseducatie te bieden.

De serie bevat acteur, cabaretier en trainer Germano Lanzoni, het 'Mammadimerda'-duo bestaande uit auteurs en activisten Francesca Fiore en Sarah Malnerich, en oppas Francesca Valla, een gezinsadviseur, lerares en schrijver. Deze individuen navigeren door verschillende gezinssituaties in het digitale tijdperk en bieden inzichten en advies over verantwoord gebruik van sociale media voor tieners.

Elke aflevering wordt vanaf dinsdag 18 juni gepubliceerd op de Instagram-profielen van de hoofdrolspelers. Het doel van de serie is om volwassenen bewust te maken van het belang van verantwoord gebruik van sociale media en om advies te geven over het gebruik van beveiligingsfuncties van Instagram, zoals ouderlijk toezicht. Supervisie, tijdmanagementtools en verborgen woorden.

In de wereld van vandaag zijn het echte leven en het online leven nauw met elkaar verweven, waardoor het essentieel is dat ouders deskundige gidsen voor hun kinderen worden in de digitale wereld. De serie is bedoeld om op een luchtige maar informatieve manier veelvoorkomende vragen en uitdagingen aan te pakken waarmee ouders worden geconfronteerd, en biedt praktisch advies voor het verantwoord omgaan met sociale media met hun kinderen.

Laura Bononcini, Public Policy Director Southern Europe van Meta, benadrukt het belang van het bieden van een veilige omgeving voor tieners om verbinding te maken op sociale media. Met meer dan 50 tools gewijd aan de veiligheid en het welzijn van tieners en hun gezinnen op metaplatforms, zet het bedrijf zich in om het bewustzijn te vergroten en volwassenen te betrekken bij deze belangrijke kwestie via ‘Connected Parents – The Series’.

Over het geheel genomen heeft de serie tot doel een open gezinsdialoog over de digitale wereld te bevorderen en ouders aan te moedigen actief betrokken te zijn bij het begeleiden van hun kinderen bij het veilig en verantwoord gebruiken van sociale media.

LAAT EEN REACTIE ACHTER