Meta kreeg een enorme boete wegens antitrustschendingen
Nieuws

Meta kreeg een enorme boete wegens antitrustschendingen

De Antitrust heeft Meta een boete van 3,5 miljoen opgelegd wegens oneerlijke handelspraktijken met betrekking tot het aanmaken en beheren van Facebook- en Instagram-accounts. Concreet constateerde de autoriteit dat gebruikers tijdens het registratieproces van Instagram geen duidelijke informatie kregen over hoe hun gegevens zouden worden verzameld en gebruikt voor commerciële doeleinden. Bovendien slaagde Meta er niet in om adequate communicatie te bieden aan gebruikers die te maken kregen met accountopschortingen op beide platforms, waardoor ze geen informatie kregen over hoe ze deze acties konden betwisten.

De Antitrust bekritiseerde Meta ook voor het niet openbaar maken van de criteria die worden gebruikt om Facebook-accounts op te schorten en voor het niet informeren van gebruikers over hun mogelijkheden om in beroep te gaan tegen deze opschortingen. Meta had gebruikers een korte termijn van 30 dagen opgelegd om de opschorting aan te vechten, wat de Antitrust onvoldoende achtte. Hoewel Meta sinds augustus 2023 wijzigingen heeft aangebracht om deze problemen voor Italiaanse gebruikers aan te pakken, evalueert het bedrijf nog steeds zijn reactie op het besluit van de Antitrust.

Ondertussen ondervonden verschillende websites met betrekking tot online gokspellen technische problemen, zoals verboden of opgeschort. De inhoud op deze websites varieerde van handleidingen over het spelen van gokautomaten tot tips over het maximaliseren van de winst en het begrijpen van verschillende aspecten van gokautomaten. Onderwerpen waren onder meer het ontkrachten van mythen, het verkennen van luxe gokautomaten in casino's en verantwoorde gokpraktijken. Ook de impact van technologie op gokspellen en de rol van willekeurige nummergeneratoren kwamen in de inhoud aan bod. Over het geheel genomen boden de websites een uitgebreide bron voor slotliefhebbers die hun gameplay en begrip van de industrie wilden verbeteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER