Meta Quest introduceert een functie voor het afspelen van video in ruimtelijke tijd, die kan wedijveren met Apple Vision Pro-technologie
Technologie

Meta Quest introduceert een functie voor het afspelen van video in ruimtelijke tijd, die kan wedijveren met Apple Vision Pro-technologie

Meta heeft onlangs een update uitgerold voor zijn Viewers mixed reality, die ruimtelijke video-afspeeltechnologie omvat voor een meer meeslepende gebruikerservaring, ondersteuning voor externe gamecontrollers en nieuwe functies in streaming-applicaties. De v62-update voor Meta Quest-kijkers werd donderdag gelanceerd en brengt een reeks nieuwe functies met zich mee om de interactie tussen makers van inhoud en streaming-applicaties te verbeteren, waardoor een nieuwe manier wordt geboden om toegang te krijgen tot acties en video’s te bekijken.

Een van de belangrijkste functies die in deze update worden geïntroduceerd, is het afspelen van ruimtelijke video’s, waarmee stereoscopische of driedimensionale video’s kunnen worden bekeken, waardoor een gevoel van diepte ontstaat. Deze nieuwe functie is bedoeld om gebruikers de mogelijkheid te bieden hun herinneringen en multimedia-inhoud op een geheel nieuwe manier te ervaren. Om 3D-video’s te bekijken, hebben gebruikers een iPhone 15 Pro of Pro Max nodig om de inhoud via de Meta Quest-app te laden en op de kijker af te spelen.

Naast het ruimtelijk afspelen van video biedt de update ook betere ondersteuning voor webgebaseerde games, die nu externe controllers van merken als PlayStation en Xbox accepteren, zowel draadloos als verbonden via een USB-C-poort. Verder is de functie van live uitzenden met Facebook uitgebreid naar alle gebruikers van Meta Quest-headsets en kunnen tijdens uitzendingen ook YouTube-livechats op deze apparaten worden bekeken.

De update voegt ook gebarenbediening toe voor toegang tot de meest gebruikte acties. Met een enkele korte knijpbeweging kan bijvoorbeeld het Universele Menu worden weergegeven en verborgen, terwijl een lange knijpbeweging het scherm opnieuw kan centreren. Deze nieuwe functies zijn gericht op het verbeteren van de algehele gebruikerservaring en het verder versterken van Meta’s positie op de markt voor mixed reality-headsets, vooral in het licht van de concurrentie van de nieuwe Apple Vision Pro-headset.

Het is verbazingwekkend om te zien hoe Meta de mogelijkheden van hun kijkers blijft uitbreiden en verbeteren, waardoor gebruikers een steeds meeslependere en interactievere ervaring krijgen. De toevoeging van ruimtelijke videoweergave en ondersteuning voor externe gamecontrollers, evenals andere nieuwe functies, zullen zowel gebruikers als makers van inhoud zeker enthousiast maken. Terwijl de technologie blijft evolueren, blijft Meta’s toewijding aan het bieden van geavanceerde mixed reality-ervaringen sterk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER