Metro Health organiseert een reeks evenementen voor de Nationale Volksgezondheidsweek
Nieuws

Metro Health organiseert een reeks evenementen voor de Nationale Volksgezondheidsweek

Het San Antonio Metropolitan Health District is van start gegaan met de activiteiten van de Nationale Volksgezondheidsweek, waaronder het toekennen van beurzen ter nagedachtenis aan voormalig directeur Dr. Fernando A. Guerra. Gedurende de eerste week van april organiseert Metro Health gemeenschapsevenementen om het nationale thema van de week te promoten, met de nadruk op een collectieve benadering van de volksgezondheid en het welzijn van de gemeenschap.

Stadsmanager Erik Walsh benadrukte het belang van organisaties als Metro Health en lokale groepen om bewoners in staat te stellen prioriteit te geven aan hun gezondheid en welzijn. De gouden medaille-aanduiding van San Antonio door CityHealth toont de inzet van de stad voor de volksgezondheid op nationaal niveau, zei hij.

De American Public Health Association (APHA) heeft dagelijkse thema's aangewezen voor de National Public Health Week om onderwijs en actie aan te moedigen over kwesties die van invloed zijn op de gezondheid van de gemeenschap, zoals klimaatverandering en gezonde buurten. Burgemeester Ron Nirenberg benadrukte het belang van bewoners die zich inzetten voor welzijn om een ​​gezondere en veerkrachtigere gemeenschap te creëren.

Ter ere van Dr. Guerra bieden Metro Health en hun partners beurzen aan twee lokale universiteitsstudenten die een carrière in de volksgezondheid nastreven. Vanaf 1 april tot en met 5 mei kunnen aanvragen worden ingediend om de volgende generatie leiders op het gebied van de volksgezondheid te ondersteunen. Directeur Dr. Claude A. Jacob benadrukte de samenwerking met de San Antonio Area Foundation en lokale universiteiten om Dr. Guerra's nalatenschap en toewijding aan de volksgezondheid te eren.

Metro Health organiseert op 4 april een Public Health Fest in Mission Marquee Plaza, waar gratis hulpmiddelen worden aangeboden, zoals vaccinaties, gezondheidsonderzoeken en informatie over Metro Health-programma's. Het evenement heeft tot doel de gemeenschap te betrekken en toegang te bieden tot essentiële gezondheidszorgdiensten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER