Microsoft is van plan 2,9 miljard dollar te investeren om de AI-activiteiten in Japan te verbeteren
Nieuws

Microsoft is van plan 2,9 miljard dollar te investeren om de AI-activiteiten in Japan te verbeteren

Volgens een rapport van de krant Nikkei zal Microsoft Corp de komende twee jaar ongeveer 2,9 miljard dollar in Japan investeren om zijn activiteiten op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) te verbeteren. De president van het bedrijf, Brad Smith, zal de plannen binnenkort bekendmaken tijdens het bezoek van de Japanse premier Fumio Kishida aan de Verenigde Staten.

Als onderdeel van de investering gaat Microsoft geavanceerde AI-halfgeleiders installeren in twee bestaande faciliteiten in het oosten en het westen van Japan. Daarnaast is het bedrijf van plan om in Japan een AI-gerelateerd omscholingsprogramma te introduceren, gericht op het opleiden van 3 miljoen werknemers over een periode van drie jaar. Bovendien zal Microsoft in Tokio een nieuw laboratorium oprichten dat zich toelegt op onderzoek en ontwikkeling op het gebied van robotica en AI.

Deze aanzienlijke investering onderstreept de toewijding van Microsoft aan het bevorderen van AI-technologie en het koesteren van talent in de snelgroeiende technologiesector in Japan. Met deze initiatieven wil Microsoft zijn aanwezigheid in het land versterken en innovatie op het gebied van kunstmatige intelligentie stimuleren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER