Technologie

Microsoft zal juridische kosten betalen als AI-gebruikers inbreuk maken op auteursrechten

Microsoft heeft klanten verteld dat het juridisch aansprakelijk wordt gesteld als ze worden beschuldigd van inbreuk op het auteursrecht tijdens het gebruik van de dienst AI Copilot. In een artikel op de blog van het bedrijf over een initiatief genaamd de Copilot Copyright Commitment, zei Brad Smith, Chief Legal Officer van Microsoft, dat het gebruik van de op AI gebaseerde systemen van het bedrijf juridische problemen zou kunnen veroorzaken. zei het bedrijf dat het potentiële juridische risico’s op zich zou nemen. gebruiker. Microsoft benadrukte dat dit beleid een natuurlijke uitbreiding is van zijn algehele toewijding aan klanten op het gebied van kunstmatige intelligentie, die eerder dit jaar werd aangekondigd. Het besluit van Microsoft om dit standpunt in te nemen is gebaseerd op drie belangrijke redenen. Een verlangen om het gebruik van de service door klanten te ondersteunen, de zorgen van auteursrechthouders te begrijpen en veiligheidsmaatregelen te implementeren om te voorkomen dat de geproduceerde resultaten inbreuk maken op het auteursrecht.

Brad Smith zei: “In het geval dat een derde partij een commerciële klant aanklaagt wegens inbreuk op het auteursrecht bij het gebruik van Microsoft Copilots of de output die daarvan is gemaakt, zullen wij de verdediging van de klant op zich nemen en eventuele negatieve vonnissen of schikkingen verkrijgen die daaruit voortvloeien.” Klanten. ze zijn alleen vrijgesteld van rechtszaken als ze beveiligingsmaatregelen en inhoudfilters gebruiken. Smith benadrukte dat een van de redenen voor dit initiatief is om de onzekerheid in de auteursrechtwetgeving te beheersen zonder mensen ervan te weerhouden AI-diensten te gebruiken. “Het is belangrijk dat makers hun rechten onder het auteursrecht beheren en een passende vergoeding ontvangen voor hun creaties”, schreef Smith. Hij voegde er echter aan toe: “Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de inhoud die nodig is om AI-modellen te trainen en te voeden niet in de handen van een paar bedrijven blijft, zodat concurrentie en innovatie niet worden belemmerd.” Sommige bedrijven hebben het idee van vrijwillige licenties en vergunningen voorgesteld als oplossing om AI-projecten toegang te geven tot gegevens zonder inbreuk te maken op intellectuele eigendomsrechten.

Microsoft bracht onder het Copilot-label een reeks productieve kunstmatige-intelligentiediensten uit, die vervolgens in veel Microsoft-producten werden geïntegreerd. Beginnend met GitHub Copilot voor het schrijven van code in juni 2022, is Copilot nu beschikbaar in Windows 11, de Edge-browser, Teams, Outlook en andere Microsoft-apps. Het Copilot-auteursrechtbeleid van Microsoft heeft betrekking op diensten als Bing Chat Enterprise, maar zoals de blogpost aangeeft, mogen niet-commerciële gebruikers van AI-aangedreven diensten zoals het gratis Bing geen diensten verlenen aan commerciële klanten. U kunt niet profiteren van dezelfde juridische verdediging die u heeft. Microsoft, GitHub en OpenAI zijn momenteel het onderwerp van een rechtszaak waarin wordt beweerd dat Copilot de gelicentieerde code heeft gereproduceerd zonder de makers de juiste eer te geven. Daarnaast klagen auteurs en beeldend kunstenaars AI-bedrijven aan omdat ze hun werk illegaal gebruiken om AI-modellen te trainen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER