Middelbare scholen verwelkomen esports: de Cube.SEL-competitie begint met 32 ​​scholen die strijden in Valorant
Technologie

Middelbare scholen verwelkomen esports: de Cube.SEL-competitie begint met 32 ​​scholen die strijden in Valorant

De Telemach Cube School Esport League is onlangs van start gegaan met de eerste fase van het toernooi, bedoeld voor middelbare scholieren. Het initiatief, twee jaar geleden gestart door leerlingen van de middelbare school Zvane Črnje Rovinj, is nu uitgegroeid tot een nationale esports-competitie waarbij 32 middelbare scholen in heel Kroatië betrokken zijn. Het uiteindelijke doel van de competitie is het promoten van verantwoord gamen en het introduceren van esports als buitenschoolse activiteit op middelbare scholen.

In de moderne tijd van vandaag is technologie een integraal onderdeel van het dagelijks leven van kinderen en jongeren. De competitie erkent de uitdagingen die zij met zich meebrengt en wil kennis en hulpmiddelen bieden voor veilig en verantwoord technologiegebruik. Dit omvat het bieden van mogelijkheden voor studenten om deel te nemen aan esports, digitale vaardigheden te ontwikkelen en een gevoel van gemeenschap en verbondenheid te bevorderen, terwijl een evenwicht wordt gehandhaafd tussen virtuele en echte activiteiten.

Het toernooi van dit jaar bestaat uit drie fasen, waarbij studenten strijden in de online game Valorant. De eerste fase bestaat uit een groepsfase waaraan alle ingeschreven teams deelnemen. De beste 12 teams gaan dan door naar de play-offfase die gepland staat voor april. De competitie zal uitmonden in een tweedaagse grote finale op 10 en 11 mei in de Hall of Game-gamingarena in Zagreb, een van de partners van de competitie.

De Telemach CUBE School Esport League gaat verder dan alleen een competitie; het dient als een platform voor het leren en ontwikkelen van vaardigheden in een format dat resoneert met studenten. Het project heeft tot doel esports toegankelijk te maken voor alle studenten, ongeacht hun financiële status of geografische locatie, waarbij het belang wordt benadrukt van het bevorderen van competenties onder nieuwe generaties.

Esports op scholen bevordert niet alleen inclusiviteit en diversiteit, maar speelt ook een cruciale rol bij het introduceren van studenten in de snelgroeiende game-industrie. De competitie biedt studenten de mogelijkheid om vaardigheden te leren zoals strategisch denken, teamwerk, communicatie en probleemoplossing, terwijl een geest van sportiviteit en fair play wordt bevorderd.

Telemach, al jarenlang voorstander van amateursporten in Kroatië, heeft zijn steun uitgebreid aan de Telemach CUBE SEL-competitie, waarbij hij de waarde erkent van het combineren van sport met de ontwikkeling van digitale vaardigheden. Door studenten een platform te bieden om esports te verkennen en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, helpt de competitie hen voor te bereiden op toekomstige kansen in de zich ontwikkelende game-industrie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER