Mikey Eyssimont of Lightning selected for Team USA in World Championships
Nieuws

Mikey Eyssimont of Lightning selected for Team USA in World Championships

Tampa – Bliksemaanvaller Mikey Eyssimont is geselecteerd om voor het tweede achtereenvolgende jaar voor Team USA te spelen in de Wereldkampioenschappen van de Internationale IJshockeyfederatie. Eyssimont was zondagochtend een van de negen spelers die in de selectie van Team USA waren opgenomen. De kampioenschappen vinden plaats in Tsjechië en lopen van vrijdag tot en met 26 mei.

Vorig jaar droeg Eyssimont een doelpunt en twee assists bij in negen wedstrijden als onderdeel van de vierde plaats van Team USA op het WK. Het Amerikaanse team van vorig jaar schreef geschiedenis door de eerste acht wedstrijden te winnen. Eyssimont, afkomstig uit Littleton, Colorado, zal zich bij het team in Bratislava voegen, waar ze momenteel trainen. De eerste wedstrijd van Team USA is vrijdag in Ostrava tegen Zweden, als onderdeel van de acht voorrondewedstrijden. Sommige games worden uitgezonden op NHL Network.

Eyssimont heeft een opvallend seizoen achter de rug, waarin hij op 27-jarige leeftijd voor het eerst fulltime NHL-speler werd bij de Lightning. Hij bereikte carrièrehoogtes met 11 doelpunten en 25 punten, terwijl hij voornamelijk op de derde linie van het team speelde. Zijn 135 treffers stonden op de derde plaats in het team, wat zijn sterke tweerichtingsspel demonstreerde, gebaseerd op solide forechecking. Eyssimont was ook de Lightning-genomineerde voor de Bill Masterton Trophy van dit jaar, die wordt uitgereikt aan een speler die een voorbeeld is van doorzettingsvermogen, sportiviteit en toewijding aan het spel.

Mis geen enkele update over de Bucs, Rays, Lightning en universiteitsvoetbal in Florida door u aan te melden voor de Sports Today-nieuwsbrief. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete sportteams in Tampa Bay door onze berichtgeving te volgen op Instagram, Twitter en Facebook.

LAAT EEN REACTIE ACHTER