Nieuws

Milei accuses Massa of “colossal fraud” in court case

De libertaire kandidaat voor het presidentschap van Argentinië, Javier Milei, heeft de Nationale Gendarmerie ervan beschuldigd de stembussen en documentatie te hebben gewijzigd ten gunste van de regeringskandidaat Sergio Massa. Milei en zijn zus, Karina Milei, dienden een klacht in bij het Federale Hof wegens “kolossale fraude” ten gunste van Massa in de tweede ronde van de verkiezingen.

Volgens de klacht hebben de gendarmerie en regionale hoofden de inhoud van stembussen en documentatie in verschillende steden en provincies gewijzigd ten gunste van Massa, wat heeft geleid tot een aanzienlijke verandering in de verkiezingsuitslag. De coalitie van Milei pleit voor een actievere deelname van de Argentijnse luchtmacht en marine aan de veiligheid van het verkiezingsproces om verdere fraude te voorkomen.

De minister van Veiligheid, Aníbal Fernández, heeft aangekondigd dat hij naar aanleiding van deze beschuldigingen een strafrechtelijke klacht zal indienen tegen de coalitie van Milei. Milei en zijn aanhangers roepen echter op tot strengere controle en transparantie bij de overdracht van stembussen om toekomstige frauduleuze activiteiten te voorkomen.

De situatie heeft de zorgen over de integriteit van de komende verkiezingen vergroot en vragen doen rijzen over de rol van veiligheidstroepen in het verkiezingsproces. Ondanks deze aantijgingen zal zondag de tweede ronde van de presidentsverkiezingen plaatsvinden, en de spanningen blijven hoog omdat de kandidaten en hun aanhangers de legitimiteit van het verkiezingsproces blijven betwisten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER