Milei’s victory on the streets overshadows social media influence
Nieuws

Milei’s victory on the streets overshadows social media influence

Is wat er op sociale netwerken gebeurt realiteit? Het maakt er ongetwijfeld deel van uit, maar het is niet de hele realiteit. Degenen die geloven dat dit de hele realiteit is, kunnen met consequenties te maken krijgen, zoals deze week bij Javier Milei te zien was. De straten zijn van oudsher het belangrijkste podium voor de Argentijnse politiek en vormen een schril contrast met de digitale wereld.

Na een massale demonstratie ter verdediging van universiteiten en openbaar onderwijs, waarbij maar liefst 430.000 mensen in de straten van Buenos Aires optraden, waren er demonstraties in tal van andere steden in het land. De eisen betroffen niet alleen adequate financiering voor het openbare universitaire systeem, maar waren ook een uiting van frustratie na maanden van overheidsagressie.

Javier Milei, bekend om zijn sterke aanwezigheid op sociale media, had controversiële uitspraken gedaan over universiteiten als centra van indoctrinatie door communisten. Zijn opvattingen botsten met de realiteit van de situatie, waarin universiteiten moeite hebben om te functioneren met slechts de helft van het benodigde budget om een ​​inflatie van 280% tegen te gaan.

Omdat de regering er niet in slaagde de financieringsproblemen aan te pakken, waarschuwden prominente figuren als Ricardo Gelpi voor de dreigende sluiting van prestigieuze instellingen zoals de Universiteit van Buenos Aires. De straten vulden zich met studenten, ouders, leraren en burgers die kwaliteitsonderwijs eisten ondanks de verwaarlozing en inefficiëntie van de overheid.

De demonstraties brachten een diverse groep mensen samen, waaronder aanhangers van Milei die hun zorgen uitten over het onderwijs- en overheidsbeleid. De afwijzende opmerkingen van de president over de demonstranten stuitten op kritiek van oppositieleiders als Paula Oliveto, die het belang van onderwijs voor de vooruitgang van een samenleving benadrukten.

Ondanks een groeiende ontevredenheid over Milei en de regering, toonden de demonstraties een verenigd front in het eisen van betere onderwijskansen voor iedereen. De straten werden een symbool van verzet en hoop op een betere toekomst, toen burgers hun vastberadenheid uitten om de waarden van openbaar, vrij en seculier onderwijs hoog te houden, die lange tijd een hoeksteen van de Argentijnse samenleving zijn geweest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER