Miljoenen ervaren de Maagd Maria door middel van moderne technologie
Technologie

Miljoenen ervaren de Maagd Maria door middel van moderne technologie

Een projectie van Onze Lieve Vrouw van Guadalupe op The Sphere in Las Vegas circuleert op sociale media. Dit is niet de eerste keer dat technologie ons parten speelt. Paus Franciscus verscheen ooit in een video in een wit pufferjack dat zo realistisch was dat het leek alsof hij klaar was om in een rapvideo te verschijnen. Later werd onthuld dat het het werk van kunstmatige intelligentie was.

Op de feestdag van Onze Lieve Vrouw van Guadalupe leek een beeld van de Maagd Maria te worden geprojecteerd op The Sphere in Las Vegas. Het was echter geen echte projectie, maar een filter over een video van The Sphere, zoals aangegeven door de Mexicaanse nieuwszender N+. Veel gebruikers van sociale media wezen hierop.

Het filter leek de verschijning van de Maagd van Guadalupe op de heuvel van Tepeyac, Mexico, 492 jaar geleden op 12 december te eren. Het beeld van de Morenita del Tepeyac is zichtbaar tussen het vuurwerk. Terwijl sommigen de video zagen en beseften dat het een filter was, waren anderen in de war. The Sphere heeft geen verklaring afgegeven over het filter.

Ondanks de verwarring is de creatie van het filter inspirerend omdat het de aandacht heeft gevestigd op de Mariaverschijningen en hun betekenis voor het geloof. Het heiligdom gewijd aan de verschijningen van de Maagd Maria aan een Mexicaanse boer, Juan Diego, in 1531 is het meest bezochte katholieke heiligdom ter wereld. Het is onduidelijk of The Sphere commentaar zal geven op het filter, maar het is interessant om te zien dat nieuwe technologieën worden gebruikt om de schoonheid van het katholieke geloof te benadrukken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER