Ministry: Use the central e-mail address for non-urgent patient inquiries
Nieuws

Ministry: Use the central e-mail address for non-urgent patient inquiries

Het nieuwe centrale e-mailadres wordt gelanceerd op basis van gegevens uit een patiëntcontacttestperiode waaruit bleek dat bijna acht procent van de bestellingen werd geannuleerd, terwijl drie procent van de geplande bestellingen onvolledige of onjuiste patiëntcontactgegevens bevatten. In de testperiode tot 9 januari hebben het Ministerie van Volksgezondheid en het Kroatische Zorgverzekeringsinstituut (HZZO) contact opgenomen met 6.814 patiënten met 17.873 bestellingen en hen herinnerd aan hun geplande afspraken. Bijna 8 procent, oftewel 1.387 bestellingen, werd geannuleerd, waarvan 852 voor MR-procedures, terwijl ruim 3 procent van de geplande bestellingen onvolledige of onjuiste contactinformatie over de patiënt bevatte.

Op basis van de bovenstaande gegevens werd een initiatief gelanceerd om het centrale e-mailadres [email protected] te activeren, dat een nieuw communicatiekanaal zal bieden voor patiënten en andere belanghebbenden in het gezondheidszorgsysteem met als doel de neerwaartse trend van de gezondheidszorg te behouden. wachtlijst, evenals extra verbetering van het proces en het wegnemen van mogelijke moeilijkheden bij het bereiken van de eerste afspraak voor een diagnostisch onderzoek – zo maakte het ministerie zondag bekend.

Zij maakten in samenwerking met de regiokantoren van HZZO begin volgende week de activatie van het centrale e-mailadres bekend. Het doel op lange termijn, zo voegen ze eraan toe, is om het nieuwe centrale e-mailadres te positioneren als het belangrijkste platform dat alle informatie van patiënten en andere belanghebbenden in het systeem zal bevatten, wat een snelle oplossing van mogelijke “knelpunten” in het systeem mogelijk zal maken. de processen verlopen via de managers van de regionale diensten van de HZZO en het ziekenhuis op hun gebied.

Aangezien regionale servicemanagers deel uitmaken van het Werkorgaan dat belast is met het handhaven van de bereikte indicator met betrekking tot wachtlijsten en het zorgen voor een verdere vermindering van de wachtlijsten, zijn zij een van de sleutelfactoren bij het verbinden van patiënten met de noodzakelijke zorginstelling bij het veiligstellen van een afspraak binnen de gestelde termijn. het landelijk gemiddelde voor het wachten op de eerste afspraak diagnostisch onderzoek – legt het ministerie uit.

Ze benadrukken ook de toegevoegde waarde van dit proces: een feedbackrapport voor elk individueel geval om op elk moment een volledig overzicht te hebben van de status van alle mogelijke problemen die de patiënten ontvangen.

De verantwoordelijke minister Vili Beroš zegt dat “de organisatie van de ziekenhuiswerkplekken, de onderlinge communicatie binnen zorginstellingen en de ziekenhuis- en primaire niveaus van het gezondheidszorgsysteem, maar ook de verantwoordelijkheid van patiënten om op de afgesproken afspraak te komen of deze op tijd te annuleren noodzakelijke voorwaarden om de neerwaartse trend van de wachtlijst in stand te houden”. Gemiddeld voor individuele afspraken, merkt de minister op, en bedankt alle systeempartijen die de wachtlijst voor diagnostische onderzoeken bij niet-spoedeisende patiënten hebben kunnen verkleinen, maar ook voor prioritaire onderzoeken waarbij een spoedafspraak nodig is. op nationaal vlak waarbinnen we al goede resultaten boeken – in het pilootproject van KBC Rijeka minder dan 4 dagen, en in andere instellingen minder dan 7 dagen tot een onderzoek door een specialist voor vijf oncologische domeinen – borst, prostaat , longen, spijsverteringsstelsel en huid – hij zei dat het minister Beroš is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER