Modulaire AI-onderwaterrobot Geïntroduceerd door QYSEA Technology
Technologie

Modulaire AI-onderwaterrobot Geïntroduceerd door QYSEA Technology

QYSEA Technology, een onderwaterroboticabedrijf gevestigd in Shenzhen City, China, heeft onlangs zijn nieuwste expert op het gebied van onderwateroperaties onthuld, de FIFISH E-GO. Dit nieuwe model beschikt over een modulair ontwerp en een geüpgraded stroom- en beeldsysteem, samen met AI-aangedreven functies, waardoor het de krachtigste onderwaterrobot van professionele klasse is die tot nu toe door QYSEA is ontwikkeld.

Het modulaire ontwerp van de FIFISH E-GO omvat afneembare componenten voor de motor, verlichting, camera en batterij, waardoor snelle en gemakkelijke vervangingen mogelijk zijn om de robot binnen enkele minuten te herstellen naar zijn onder water werkende staat. Bovendien kan de robot maximaal zes gereedschappen tegelijk huisvesten, wat een ongeëvenaarde operationele kracht demonstreert.

Een van QYSEA’s zelfontwikkelde functies voor de FIFISH E-GO is de AI Vision Lock-functie, die adaptieve stabilisatie en vergrendeling van doelobjecten onder water mogelijk maakt met een simpele aanraking op het bedieningsscherm. Het AI-planktonfilteralgoritme optimaliseert ook automatisch de beelden, waardoor duidelijkere onderwaterscènes worden gegarandeerd voor professionele onderwaterbewakingstaken in verschillende industrieën, zoals de aquacultuur, zoek- en reddingsacties en rompinspecties.

De FIFISH E-GO kan ook traditionele laserschaling en AI-automatisering gebruiken om onderwaterafmetingen van objecten te meten en beschadigde gebieden in onderwaterconstructies met hoge nauwkeurigheid te identificeren, zoals scheepshavens, brugpijlers en windmolenparkconstructies.

Over het geheel genomen vertegenwoordigt QYSEA’s release van de FIFISH E-GO een aanzienlijke vooruitgang in onderwaterroboticatechnologie, die verbeterde modulariteit, kracht en beeldvormingsmogelijkheden biedt, evenals AI-aangedreven functies voor verbeterde functionaliteit en efficiëntie bij professionele onderwateroperaties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER