Mondiaal consortium voor klimaat- en gezondheidseducatie
Nieuws

Mondiaal consortium voor klimaat- en gezondheidseducatie

Leren over de klimaatcrisis is essentieel voor geneeskundestudenten. Het Global Consortium on Climate and Health Education voert een onderzoek uit om te begrijpen hoe klimaat- en gezondheidsconcepten wereldwijd worden geïntegreerd in de volksgezondheidstrainingen. Uw inbreng is van cruciaal belang en zal helpen de veerkracht van de gezondheidszorgsector in het licht van klimaatverandering en milieuverandering te volgen.

U kunt deelnemen aan de enquête in het Engels, Spaans of Portugees. Het onderzoek zal waardevol inzicht verschaffen in de integratie van klimaat- en gezondheidseducatie in openbare gezondheidsscholen. Bovendien kunt u via de aangeboden links toegang krijgen tot bronnen en informatie over verschillende klimaat- en gezondheidsonderwerpen.

Ontdek wat er wordt gedaan om de gezondheidsrisico’s in verband met de klimaatcrisis aan te pakken en ontdek hoe u kunt bijdragen aan het oplossen van dit probleem. Blijf op de hoogte van klimaat- en gezondheidseducatie-gerelateerde evenementen georganiseerd door het Global Consortium on Climate and Health Education en zijn partnerorganisaties.

Het Global Consortium on Climate and Health Education is een mondiaal netwerk van scholen en programma’s voor gezondheidszorgberoepen, waaronder scholen voor volksgezondheid, geneeskunde en verpleegkunde. Neem deel aan werkgroepen binnen het consortium en word lid om bij te dragen aan initiatieven op het gebied van klimaat- en gezondheidseducatie.

Sluit u aan bij het Global Consortium on Climate and Health Education om meer te leren en toegang te krijgen tot bronnen over klimaat- en gezondheidseducatie. Neem contact met ons op voor meer informatie over lid worden en betrokken raken bij de aanpak van de klimaatcrisis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER