Nagayama’s Quest for First World Title Delayed Once Again / IJF.org
Nieuws

Nagayama’s Quest for First World Title Delayed Once Again / IJF.org

Ryuju Nagayama, het enige lid van het Japanse team op de Wereldkampioenschappen Abu Dhabi 2024, zal zijn land vertegenwoordigen op de komende Olympische Spelen in Parijs. Met al twee bronzen wereldmedailles in zijn collectie, was de 28-jarige favoriet om goud te winnen in de categorie -60 kg, met als doel zijn eerste wereldtitel bij de senioren en om uit de schaduw van zijn teamgenoot Naohisa Takato te stappen. een Olympisch kampioen en viervoudig wereldkampioen.

Ondanks zijn sterke staat van dienst kreeg Nagayama te maken met een lastige tegenstander in zijn openingswedstrijd tegen Ayub Bliev (AIN), een individueel neutrale atleet die deelnam aan zijn eerste wereldkampioenschappen voor senioren. Bliev had de afgelopen zeven maanden drie grandslammedailles gewonnen, waaronder goud in maart. De laatste keer dat de twee elkaar ontmoetten in de halve finale van de Tokyo Grand Slam 2023, kwam Nagayama als overwinnaar uit de bus met een waza-ari-score met behulp van uchi-mata. In Abu Dhabi zijn de rollen echter omgedraaid.

Bliev voerde een meedogenloze aanval uit, waarbij hij Nagayama's mouw en rug stevig vasthield bij zowel staande als grondtechnieken. Nagayama probeerde te counteren met zijn eigen bewegingen, maar het uithoudingsvermogen van Bliev bleek die dag superieur. Op een spannend moment tijdens de golden score slaagde Bliev erin om Nagayama's vermoeide uchi-mata-poging te omzeilen door een waza-ari te scoren met uchi-mata-sukashi. Bliev schoof op met een welverdiende overwinning, waardoor Nagayama teleurgesteld achterbleef, maar vastbesloten was om te werken aan zijn doel om wereldkampioen te worden.

Ondanks dat het een Olympisch jaar was, was de concurrentie in Abu Dhabi hevig, met 24 van de 30 beste atleten ter wereld aanwezig op dag 1. Het onverwachte vertrek van Nagayama herinnert ons eraan dat alles kan gebeuren op een wereldkampioenschap, en benadrukt de uitdaging van het waarmaken van de normen en waarden. tot iemands ranking in zo'n prestigieus evenement. Terwijl de kampioenschappen doorgaan, kunnen fans de komende dagen nog meer verrassingen en spannende wedstrijden verwachten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER