Nansemond Nation lanceert gezondheidskliniek in Portsmouth
Nieuws

Nansemond Nation lanceert gezondheidskliniek in Portsmouth

De nieuwe Fishing Point Healthcare-kliniek maakt deel uit van het initiatief van de Nansemond Indian Nation om uitgebreide gezondheidszorg te bieden aan achtergestelde gebieden in Hampton Roads, waardoor het de eerste in zijn soort is. Praktijkmanager Jayden Comer zei dat de kliniek zich in het hart van de gemeenschap bevindt en zich zal richten op degenen die gezondheidszorg nodig hebben.

Ook al is de kliniek nog in aanbouw en zijn er momenteel nog maar drie van de achttien onderzoekskamers operationeel, toch maken leden van de Nansemond-stam, Medicaid-ontvangers en onverzekerden al gebruik van de eerstelijnszorg. Bovendien beschikt de kliniek ook over een eigen apotheek, zodat de patiënten niet hoeven te reizen om hun recepten op te halen.

Zodra de bouw voltooid is, is de kliniek van plan haar diensten uit te breiden met een laboratorium, tandheelkundige zorg, ergotherapie en röntgendiensten. Hierdoor kan de kliniek een ‘one-stop-shop’ voor patiënten worden. De locatie van de kliniek is strategisch en toegankelijk voor haar patiënten, omdat deze zich in de buurt van vier verschillende bushaltes bevindt en vervoersdiensten biedt voor mensen in nood op basis van behoefte.

Nansemond-raadslid en bestuursvoorzitter van Fishing Point, David Darling, benadrukte dat de federale erkenning van de stam begin 2018 cruciaal was om de stam in staat te stellen gezondheidsdiensten aan te bieden. Volgens de federale wetgeving kunnen de Indiase gezondheidsdiensten of de stammen zelf zorg verlenen aan hun bevolking. De stam besloot federale financiering op zich te nemen en Fishing Point op te richten als een naamloze vennootschap. Darling benadrukte dat de stam, door voor hun eigen gezondheid te zorgen, een verplichting vervult en ook anderen hulp kan bieden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER