Nantz, Childress, Ralph en Steve Smith opgenomen in de North Carolina Sports Hall of Fame van 2024
Sport

Nantz, Childress, Ralph en Steve Smith opgenomen in de North Carolina Sports Hall of Fame van 2024

De North Carolina Sports Hall of Fame heeft de klasse van 2024-inductees aangekondigd, waaronder verschillende bekende sportfiguren. De introductieceremonie zal plaatsvinden in mei in Charlotte en zal de nieuwe leden eren voor hun bijdragen aan de sportwereld.

Een van de genomineerden, Jim Nantz, komt uit Charlotte en is een prominente sportzender voor CBS. Hij heeft een breed scala aan sporten beoefend, waaronder golf, NFL en NCAA-basketbal, en staat bekend om zijn expertise en professionaliteit op dit gebied.

Een andere opmerkelijke inductee is voormalig All-Pro wide receiver Steve Smith Sr., die 13 seizoenen speelde bij de Carolina Panthers en ook tijd doorbracht bij de Baltimore Ravens. Smith is de leider aller tijden van de Panthers op het gebied van touchdowns, recepties en ontvangende yards.

Randolph Childress, een sterbasketbalspeler voor Wake Forest begin jaren negentig, wordt ook geëerd met opname in de Hall of Fame. Childress won de ACC Tournament MVP-prijs in 1995 en had een succesvolle professionele carrière.

Shea Ralph, de huidige damesbasketbalcoach bij Vanderbilt, is een andere kandidaat. Terwijl hij universiteitsbasketbal speelde bij UConn, leidde Ralph het team naar de NCAA-titel van 2000 en werd hij uitgeroepen tot Final Four MVP. Ze had ook een indrukwekkende middelbare schoolcarrière, met een gemiddelde van 39 punten per wedstrijd en talloze staatsrecords.

Tot de klas van 2024 behoren onder meer ook de gepensioneerde Davidson herenbasketbalcoach Bob McKillop, voormalig atletiekdirecteur van Wake Forest Ron Wellman en commissaris van de North Carolina High School Athletic Association Que Tucker. Met deze nieuwe leden zal de North Carolina Sports Hall of Fame in totaal 411 leden hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER