“National Bonds” is van plan een spaarfonds te introduceren voor “end-of-service”-uitkeringen
Nieuws

“National Bonds” is van plan een spaarfonds te introduceren voor “end-of-service”-uitkeringen

Muhammad Qasim Al Ali, de CEO van National Bonds, kondigde onlangs de aanstaande lancering aan van een spaarfonds dat zich richt op particuliere uitkeringen bij einde dienstverband. Het fonds zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2024 worden gelanceerd, in afwachting van de noodzakelijke goedkeuringen van autoriteiten zoals het Ministerie van Arbeid en de Securities Commission. Al Ali verklaarde dat uit een door het bedrijf uitgevoerd onderzoek is gebleken dat 82% van de werknemers in de VAE er voorstander van is dat werkgevers investeren in hun einde dienstverbanden, waarbij ongeveer 6 miljoen werknemers het doelwit zijn.

Tijdens een persconferentie om de financiële resultaten voor het jaar 2023 bekend te maken, meldden National Bonds dat hun portefeuille met 2% groeide tot 14 miljard dirham vergeleken met het voorgaande jaar. De omzet steeg ook met 25% en bereikte 6,4 miljard dirham. De waarde van de uitkeringen sinds de oprichting van de Nationale Obligaties bedroeg 2,9 miljard dirham, waarbij 219 winnaars van de Million Dirham Prize in totaal 758 miljoen dirham aan prijzen ontvingen.

Al Ali benadrukte de sterke prestaties van nationale obligaties in 2023 en schreef deze toe aan een groeiend bewustzijn onder burgers en inwoners van het belang van sparen, vooral na de Covid-19-pandemie. Het aantal nieuwe investeerders steeg met 215%, het maandelijkse spaargeld met 122% en de deelname van vrouwen aan spaarprogramma's met 87%. Het hoogste jaarlijkse beleggingsrendement voor klanten werd genoteerd op 5,84%.

Bij de vastgoedontwikkelings- en investeringsafdeling van National Bonds, de National Real Estate Company, kondigde Al Ali de succesvolle verkoop aan van alle eenheden in Toren B van het project “399 Hills Park”. Toren A zal worden toegevoegd aan de inkomstengenererende activa van het bedrijf voor leasedoeleinden. Bovendien zullen binnenkort twee nieuwe vastgoedprojecten met een investeringswaarde van maximaal 800 miljoen dirham worden aangekondigd, goed voor 350 eenheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER