NATO pledges ongoing support for Ukraine as Russia employs North Korean weapons in assaults
Nieuws

NATO pledges ongoing support for Ukraine as Russia employs North Korean weapons in assaults

De NAVO-leden hebben hun engagement bevestigd om Oekraïne aanzienlijke militaire, economische en humanitaire hulp te bieden in zijn strijd tegen de Russische invasie, zo maakte de organisatie woensdag bekend. In een verklaring die werd vrijgegeven na een videoconferentie van de NAVO-Oekraïne Raad, schetsten de lidstaten plannen om Oekraïne in 2024 van miljarden euro’s te voorzien, naast voortdurende steun. NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg benadrukte de versterking van de Oekraïense luchtverdediging en hekelde de geïntensiveerde aanvallen van Rusland op Oekraïense steden en burgers.

Bij de bijeenkomst met Oekraïne, die via een videogesprek werd gehouden, waren luitenant-generaal Mikola Oleshchuk, commandant van de Oekraïense luchtmacht, en vice-minister van Binnenlandse Zaken Oleksiy Serhieev aanwezig. Tijdens de bijeenkomst werden ook de toegenomen vijandelijkheden vanuit Rusland, die gericht waren tegen de twee grootste Oekraïense steden, Kiev en Charkov, besproken.

Het nieuws komt op een moment dat Rusland zijn aanvallen op Oekraïne de afgelopen maanden heeft geëscaleerd, wat de NAVO ertoe heeft aangezet solidariteit te tonen met het land in zijn verdediging tegen de invasie. De verklaring van de NAVO onderstreept de voortdurende steun aan Oekraïne en de plannen voor voortgezette hulp in het licht van het conflict.

LAAT EEN REACTIE ACHTER