Technologie

Netflix promoot zijn videogameservice door titels aan te bieden die verband houden met zijn series en films

Minder dan één procent van de wereldwijde Netflix-abonnees speelt dagelijks videogames op het platform, ondanks de inspanningen van het bedrijf om zijn gameservice te promoten door titels te introduceren die verband houden met hun series en films. Netflix voegde in 2021 voor het eerst videogames toe aan zijn streamingplatform, te beginnen met twee Stranger Things-games voor mobiele telefoons. Sindsdien heeft het bedrijf zijn gamingcontent uitgebreid naar meer landen, zoals Spanje, waar het in september 2021 de gamingservice lanceerde met vijf exclusieve titels voor Android. Momenteel biedt Netflix 77 videogames aan op zijn platform, met plannen om in 2024 nog eens 40 titels toe te voegen.

De co-CEO van Netflix, Greg Peters, heeft de toewijding van het bedrijf benadrukt om videogames op het platform te promoten. Hij is van mening dat videogames aanzienlijke entertainmentmogelijkheden bieden en wil een sterke categorie gamingcontent opbouwen door gebruik te maken van de populariteit van de films en series van Netflix. Peters spreekt ook de intentie uit om winstgevend nieuwe spelers te werven en grote games uit te brengen die de waarde van de service vergroten, waardoor gebruikers kunnen genieten van de entertainmentervaringen waar ze van houden. Netflix heeft verklaard dat zijn videogameservice naast zijn films en series ook de belangrijkste bedrijfsstatistieken aanstuurt.

Ondanks deze inspanningen maakt minder dan één procent van de Netflix-abonnees wereldwijd dagelijks gebruik van de videogamedienst. Volgens gegevens van Apptopia, een platform gespecialiseerd in marktgegevensanalyse, zijn Netflix-games sinds september 2023 wereldwijd ongeveer 70,5 miljoen keer gedownload. Gemiddeld speelden 2,2 miljoen gebruikers dagelijks minstens één game, goed voor minder dan één procent van de geabonneerde gebruikers wereldwijd.

Netflix erkent dat de huidige investeringen in de videogameservice relatief klein zijn in vergelijking met de totale uitgaven aan inhoud en betrokkenheid. Het bedrijf is echter van plan zijn betrokkenheid bij de gamingsector te vergroten en verwacht dat games een materiële impact zullen hebben op zijn activiteiten. Peters heeft de aanstaande release aangekondigd van opmerkelijke titels, waaronder Dead Cells, Football Manager 2024 en een zelfontwikkelde game gebaseerd op de serie The Money Heist in het eerste kwartaal van 2024.

Peters stelt dat de videogamedienst van Netflix een vergelijkbaar traject volgt als andere sectoren binnen het bedrijf. Hij vergelijkt de lancering van nieuwe regio’s en genres met het proces van kruipen, lopen en uiteindelijk rennen, waarbij hij de nadruk legt op het langetermijnpotentieel om de kernwaarde van entertainment op te bouwen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER