New York City adviseert over de impact van sociale media op kinderen met advies over de volksgezondheid
Nieuws

New York City adviseert over de impact van sociale media op kinderen met advies over de volksgezondheid

New York City heeft sociale media geïdentificeerd als een gezondheidsrisico voor kinderen en bestempeld als een “milieugezondheidstoxine”. Tijdens de State of the City-toespraak verklaarde burgemeester Eric Adams dat bedrijven als TikTok, YouTube en Facebook hebben bijgedragen aan een geestelijke gezondheidscrisis door platforms te creëren met verslavende en onveilige functies. Dr. Ashwin Vasan, de gezondheidscommissaris van New York City, kondigde de aanwijzing van sociale media aan als een gevaar voor de volksgezondheid, waarmee hij New York markeerde als de eerste grote stad van het land die een dergelijke verklaring aflegde.

Burgemeester Adams vergeleek de noodzaak van regulering van sociale media met de acties van de chirurg-generaal met tabak en wapens. Hij benadrukte het belang van het opleggen van verantwoordelijkheid aan technologiebedrijven voor hun producten. Adams benadrukte de inzet om dit probleem aan te pakken en de veiligheid van de kinderen van de stad te garanderen.

Verdere details over het advies, samen met de implicaties ervan, zullen naar verwachting binnenkort door de stad worden vrijgegeven. Burgemeester Adams benadrukte de urgentie van het aanpakken van deze crisis en sprak de intentie uit om een ​​oplossing te vinden om de kinderen van de stad te beschermen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER