New York Knicks gaat energie-efficiënte technologie implementeren op LNG-aangedreven schepen
Technologie

New York Knicks gaat energie-efficiënte technologie implementeren op LNG-aangedreven schepen

De Japanse rederij NYK heeft plannen aangekondigd om LNG-aangedreven autoschepen uit te rusten met een Variable Compression Ratio (VCR)-systeem om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en de brandstofkosten te verlagen. Het bedrijf werkt samen met Shin Kurushima Dockyard om het videorecordersysteem op deze vervoerders te integreren, waarbij het eerste schip naar verwachting in 2026 zal worden opgeleverd.

Het VCR-systeem is ontworpen om de luchtcompressieverhouding in de verbrandingskamer van de motor aan te passen op basis van het motorvermogen en de eigenschappen van de LNG-brandstof. Er wordt gerapporteerd dat deze aanpassing de brandstofefficiëntie met ongeveer 3% verbetert in de LNG-gasmodus en met 6% in de dieseloliemodus tijdens bedrijf. Bovendien zal het systeem naar verwachting een cruciale rol spelen bij het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen door bestaande schepen en het verbeteren van de motorefficiëntie met de introductie van koolstofarme brandstoffen.

De ontwikkeling van het videorecordersysteem was een samenwerking tussen Mitsui E&S en Winterthur Gas & Diesel, een Zwitserse motorlicentiegever. Het systeem wordt gezien als een belangrijke stap in de richting van duurzame scheepvaartpraktijken en een milieuvriendelijkere maritieme industrie. De toewijding van NYK om deze technologie te integreren toont hun toewijding aan milieubehoud en hun proactieve benadering van het aanpakken van de klimaatverandering.

LAAT EEN REACTIE ACHTER