NewLeaf Symbiotics introduceert nieuwe biocontroletechnologie
Technologie

NewLeaf Symbiotics introduceert nieuwe biocontroletechnologie

NewLeaf Symbiotics heeft TS201 onthuld, een EPA-geregistreerde biocontroletechnologie die is ontworpen om de dreiging van Bt-resistente maïswortelwormvarianten (CRW) te bestrijden. Deze nieuwe technologie heeft tot doel CRW-activiteit af te weren en maïswortels te beschermen, en biedt een nieuw werkingsmechanisme voor de bestrijding van wortelwormen door gebruik te maken van de eigen afweermechanismen van de plant om een ​​verbinding te produceren die larven bij de wortel afstoot.

De lancering van TS201 komt als reactie op de toenemende druk op boeren om hun maïsvariëteiten te beschermen tegen CRW, vooral omdat plaagvarianten de vruchtwisseling blijven overleven. Met het komende plantseizoen in gedachten is NewLeaf Symbiotics verheugd een door onderzoek bewezen oplossing aan te bieden om boeren te helpen in deze voortdurende strijd.

Wanneer TS201 in het veld wordt toegepast, heeft hij indrukwekkende resultaten laten zien, zoals een betere gewasretentie, hogere opbrengsten, minder verblijf en een verbeterde worteldichtheid. Vergeleken met standaard wortelgroei heeft de technologie aanzienlijke voordelen opgeleverd, waaronder 9% meer fijne wortels, 16% groter worteloppervlak en 10% diepere wortels. Dit resulteert in gezondere planten met verbeterde opnamecapaciteiten voor voedingsstoffen en water, waardoor het minder waarschijnlijk is dat ze blijven hangen in vergelijking met traditionele insecticiden of behandelde managementpraktijken.

NewLeaf Symbiotics biedt momenteel TS201 aan via partnerschappen met Meristem Crop Performance, Low Mu Tech en AMVAC. Naast deze nieuwe biocontroletechnologie levert het bedrijf ook biostimulantia voor gewassen als maïs, sojabonen, katoen en pinda’s. Omdat telers met ongekende financiële druk worden geconfronteerd, is het hebben van een betrouwbaar CRW-beschermingsplan van cruciaal belang om optimale opbrengstresultaten op hun percelen te garanderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER