NFL-eigenaren keuren voorstel goed om hip-drop tackles te bestraffen
Sport

NFL-eigenaren keuren voorstel goed om hip-drop tackles te bestraffen

De voorgestelde straf voor tackles via de heup kreeg aanzienlijke steun van de teams tijdens de competitiewedstrijden op maandag. Deze steun bleef sterk toen de maatregel in stemming werd gebracht, waarbij teameigenaren voorstander waren van de regelwijziging. De NFL bevestigde maandag dat het voorstel was goedgekeurd en komend seizoen zou worden geïmplementeerd.

Volgens de nieuwe regel zullen hip-drop-tackles resulteren in een straf van 15 meter tijdens wedstrijden, en spelers kunnen ook boetes krijgen van de competitie. De NFL noemde het hoge aantal blessures dat gepaard gaat met hip-drop tackles, waarbij verdedigende spelers baldragers grijpen en hun heupen gebruiken om zichzelf te ontlasten terwijl ze de tegenstander naar beneden slepen. Volgens de competitie leiden deze tackles tot aanzienlijk meer blessures dan andere soorten tackles.

Ondanks de goedkeuring van teameigenaren verzette de NFL Players Association zich tegen de nieuwe regel. De vereniging voerde aan dat het bestraffen van hip-drop tackles verwarring zou veroorzaken bij spelers, coaches en anderen die bij het spel betrokken waren. Nu de regel echter vanaf het seizoen 2024 van kracht wordt, zullen deze personen zich moeten aanpassen aan de nieuwe regelgeving.

LAAT EEN REACTIE ACHTER